kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Hindistan'da insanlar çok sıcakkanlı. Yukarıdaki sokak satıcısı fotoğrafı çekilirken hemen poz verdi.

Bunlara dikkat edin...

27.08.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Bunlara dikkat edin...
* Öncelikle şunu söyleyelim, dönüş yolunda pişmanlık yaşamamak için mümkünse Hindistan'a giderken uzun bir tatil planlayın. Görülecek öyle çok yer var ki, zaman hiç yetmiyor...

* Eğer beş yıldızlı oteller yerine daha ucuz yerlerde konaklamak istiyorsanız, Hindistan'a giderken yanınıza bir çarşaf ve yastık kılıfı alsanız iyi olur. Bazı küçük otellerde yattığınız çarşaflar içinize sinmeyebilir.

* Bu arada dikkat etmeniz gereken önemli bir konu daha var. Eğer İngilizce biliyorsanız Goa'da işiniz kolay. Ancak "Hindistan'a gitmişken birkaç gün başka yerlere de uğrayayım," derseniz, özellikle Mumbai'de bir rehber ayarlamaya çalışın. Çünkü kentte, Goa'da olduğu gibi adım başı İngilizce bilen birilerini bulamıyorsunuz. Hele taksiciler arasında dil bilen hemen hiç yok. Gitmek istediğiniz yeri 'Tarzanca' bile zor anlatıyorsunuz taksicilere.

* Bizim Mumbai'de gittiğimiz büyük bir alışveriş merkezinde, mağazalara girerken çantanızı kapının önündeki güvenliğe bırakmanız isteniyordu. Her milletin hırsızlık önlemi de kendine özgü tabii...

* Dışarıda açık yemek yemeyin, açık su içmeyin. Mümkünse buz da tüketmeyin, çünkü çoğu pis sulardan yapılıyor. Hatta bünyeniz zayıfsa her ihtimale karşı ülkeye girmeden bazı hastalıklara karşı aşı yaptırın. Unutmayın, Hindistan'dan zehirlenip dönenlerin sayısı hiç de az değil.