kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Turuncu, sarı, pembe gibi canlı renkteki aksesuarları bir arada kullanmakta hiçbir sakınca yok.

Püsküllü mü boncuklu mu?

Sera ÇORUH
11.06.2008
Gladyatör sandaletleri, canlı renkler, etnik detaylar... Moda kurbanı olmaktan kurtulmak için trendlerden kendinize uygun olanı seçmeniz gerekiyor..
1- Renkli giymeyi çok seviyorum ancak renkleri nasıl karıştıracağıma karar veremiyorum. Mesela pembe ile turuncuyu veya mavi ile sarıyı aynı anda kullanabilir miyim? (İlke M. - İstanbul)
- Canlı renkler yaz aylarının yıldızı. Çimen yeşili, fuşya, limon sarısı, elektrik mavisi, turuncu, hepsi içimizi açıyor. Renkli giyinmeyi seven biriyseniz, şanslısınız. Sadece kıyafetinizle değil aksesuarlarla da renk coşkusunu yaşayabilirsiniz. Renkleri karıştırırken bütün renkleri aynı ağırlıkta kullanmaktansa, bir renge ağırlık verip, diğer renkleri aksesuar olarak kullanın. Örneğin kolay canlı renkleri; yani mavi, yeşil ve pembe tonlarını ana renk olarak giyin. Pembe tonlarında bir elbiseyi turuncu bir hırka ya da ceketle tamamlamaktan korkmayın. Sıcak renkler birlikte çok hoş duracaktır. Ya da içinde sarı bulunan renkleri de birlikte kullanabilirsiniz. Renkler hakkında aklınızda bulundurmanız gereken bir kural da, turuncu, sarı gibi daha öne çıkan renkleri aksesuar gibi kullanmanız gerektiğidir.

2- Moda dergilerinde püsküllü ya da boncuklu kıyafetler dikkatimi çekiyor. Acaba bunlar moda mı? Öyleyse nasıl giymemizi önerirsiniz? (Serap P. - İstanbul)
- Yeni sezonda öne çıkan trendlerden bir tanesi de safari ve etnik detaylar taşıyan tasarımlar. Hayvan baskıları, renkli boncuklarla süslü tasarımlar, safari ceketlerini yaz aylarında çok göreceğiz. Ancak bu moda akımına, baştan aşağıya safari ya da etnik giyerek uymayın. Örneğin etnik desenli bir elbiseyi dore sandaletlerle tamamlayın. Ya da safari ceketi beyaz jean pantolonla... Hayvan desenli bir bikini ya da mayo da yaz için uygun olacaktır. Siyahbeyaz ya da koyu renk baskıları sıcak tonlarla karıştırabilirsiniz. Siyah, kahverengi, koyu kırmızı ve turuncuyu bej tonları gibi natürel tonlarla karıştırmak çok hoş duracaktır.

3- 24 yaşındayım ve modaya oldukça meraklıyım. Yaz sezonu için hangi trendlerin öne çıktığını yazarsanız çok sevinirim. (Oya K. - Ankara)
- Yeni sezonla birlikte trendler de değişiyor. Özellikle yaz sezonu için öne çıkan canlı renkler uzun elbiselerden bikinilere kadar her parçada dikkat çekiyor. Beyaz her yaz olduğu gibi bu yaz için de vazgeçilmez. Ayrıca tek parça tulumlar da çok moda. Safari esintilerini taşıyan, bizi Afrika'ya götüren etnik detaylar da ilgi çekerken, yere kadar uzun elbiseler hem düz sandaletlerle hem de yüksek topuklularla giyiliyor. Çiçek desenleri özellikle iri çeşitleriyle karşımıza çıkıyor.

4- Merhaba. Bantlı sandaletlerin çok moda olduğunu görüyorum. Bu sandaletleri nasıl kullanmam gerekir? (Işıl O. - Mersin)
- Yunan tanrıçalarını anımsatan gladyatör tarzı bantlı sandaletler yeni sezonda oldukça moda. Hatta sadece düz olarak değil, topuklu modelleri de çok var. Çok da seksi olan bu gladyatör sandaletler, parmak arası terliklere ciddi bir rakip olmuş durumda. Bantlı sandaletler biraz karışık olduğu için giydiğiniz kıyafetin sade olmasına özen göstermelisiniz. Böylece çok seksi ve şık olacaksınız.

5- Alışveriş yaparken her mağazada farklı bir desen karşıma çıkıyor. Bu nedenle hangi desenin moda olduğunu bilemedim. Puantiye mi, çiçekli mi yoksa çizgili mi almalıyım? (Gaye K. - Adana)
- Batik deseni, büyük çiçek desenleri, fırçadan damlamış boyayı anımsatan desenler, puantiye ve çizgi... Hepsi yeni sezonda var. Batik, sezonun en öne çıkan trendlerinden birisi. Açıktan koyuya doğru akmış boya gibi duran bu desenden elbiseler çok moda. Bir ressamın tablosunu anımsatan boya damlalarını anımsatan desenler çok kullanılıyor. Ayrıca çiçekler iyice irileşti ve karşımıza en büyük haliyle çıkıyor. Uzun beyaz bir elbisenin ortasında, büyük bir çiçek deseni bile olabilir. Bu kadar güzel desenler varken, puantiye ve çizgileri bir kenara bırakmanızı öneriyoruz.

6- Minyon olduğum için bu sezon çok moda olan uzun elbiselerin bana uygun olmadığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Ayrıca hippi tarzını çok seviyorum. Bu trendi nasıl takip edebilirim? (İrem M. - İstanbul)
- Uzun elbiseler, minilere rakip oldu. Özellikle bu sezon öne çıkan lüks hippi tasarımlarda, uzun ve desenli elbiseleri çok görüyoruz. Yere kadar uzun olanlar yerine, bilekte bitenleri tercih etmelisiniz. Böylece biraz ten göstererek sandaletlerle giyebilirsiniz. Ama minyon olduğunuz için bu uzun elbiseleri düz sandaletlerle değil platform dolgu topuklularla tamamlamanız daha doğru olacaktır. Hippi modasına uymak için desenli uzun elbisenizi kaba aksesuarlarla da tamamlamaktan korkmayın. Uzun elbise yerine desenli ipek tunikler, bol paça pantolonlar giyerek de hippi modasına uyabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları