kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Azerbaycan'da cumhurbaşkanı seçimlerine doğru

Giriş Saati : 18.09.2008 12:00
Güncelleme : 18.09.2008 23:58
Yeni Haber
Azerbaycan Merkez Seçim Komisyonu (MSK), 15 Ekimde yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerine katılacak 7 adayın devlet radyo ve televizyonlarında ücretsiz propaganda yapacakları saati kurayla belirledi.

Ülkedeki resmi gazete niteliğindeki "Azerbaycan" gazetesinde de yayımlanan MSK kararına göre, dün devlet radyoları, bugünden itibaren de devlet televizyonunda başlayacak propaganda yayını, daha önceki seçimlerde her aday için ayrı bir tanıtım saati ayrılması yerine tüm adayların veya onların belirlediği temsilcilerin katılacağı "yuvarlak masa" toplantısı şeklinde yapılacak.

Adaylar veya temsilcileri yuvarlak masa toplantısında kendi tanıtım ve propagandalarını yapabilecek. Ayrı olarak veya farklı formatta tanıtım ve propaganda yapmak isteyen adaylar ise özel televizyonlardan veya devlet televizyonundan ücreti karşılığında yararlanabilecek.

Ücretsiz aday tanıtım programlarının haftada 3 kez radyoda, 3 kez televizyonda yayımlanacağı belirtilen MSK kararına göre, adayların her biri bu programlarda tanıtımları ve savlarını 8 dakika 35 saniye süreyle dile getirebilecek.

MSK'nın kesinleşmiş listesine göre, 15 Ekimde yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerine, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Kudret Hasanguliyev, Hafız Hacıyev, Fuad Aliyev, Fazil Mustafayev, Gulamhüseyin Alibeyli ve İkbal Ağazade
katılacak.

Adaylardan bazılarının Cumhurbaşkanı Aliyev'i desteklediğine işaret eden siyasi gözlemciler ise bu kişilerin propaganda sürecinde Aliyev lehine konuşmalarının beklendiği düşüncesini öne sürdü.

AA