kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Chery motorunu da Türkiye'de üretecek

Giriş Saati : 18.09.2008 12:48
Güncelleme : 18.09.2008 19:14
Yeni Haber
Çin'in otomotiv devi Chery, Türkiye'de kurmayı kesinleştirdiği otomobil fabrikasında motoru kısmını da üretecek. Chery'nin Türk ortağı Mermerler Otomotiv Genel Müdürü Oğuz Eken, Chery'nin yatırımı ile Türkiye'de ilk kez motor üretileceğini söyledi.

Oğuz Eken, "Kimse kendisini kandırmasın Türkiye'de bulunan otomobil fabrikalarının motorunu Türkiye'de üretilmiyor" diyerek Chery'nin yatırımı ile Türkiye'de otomobil motorunun da üretimine başlanacağını kaydetti. Chery'nin motor dahil aracın bütün parçalarının Türkiye'de üretildiği bir fabrika olacağını vurgulayan Eken, "Türkiye böylelikle bir otomobilin her şeyinin üretildiği ülkeler arasına girecek. Yani gerçekten bir otomobil üreticisi olacak. Çinli ortaklarımız ve biz bu konuda çok kararlıyız." diye konuştu.

Chery'nin fabrikayı Türkiye'ye kurma kararının kesinleştiğini, bunun kültürel yakınlığın da etkili olduğunu ifade eden Eken, ancak arsa fiyatlarının aşırı pahalanmaması sebebiyle kurulacak yerin şimdilik açıklanmadığını, Sakarya'nın Karasu İlçesi'nin de liman bulunması sebebiyle seçenekler arasında olduğunu vurguladı. Eken, 2009 yılında fabrikanın temelinin atılacağının altını çizdi.

CHERY'YE GÜVENİYORUZ ÇARPIŞMA TESTİNE VARIZ

Çin otomobiline karşı bir önyargı olduğunu dile getiren Eken, bu gün bir çok ünlü markanın motor ve bazı parçalarının Çin'de üretildiği bilgisini verdi. Dünya'da üretilen otomobilin yüzde 70'nin Çin menşeli olduğunu savunan Eken, Chery'nin malzeme kalitesinden kuşkularının olmadığını, otomobillerine güvendiklerini söyledi. İstedikleri marka ile çarpışma testine hazır olduklarını anlatan Eken, şunları kaydetti:
"Çin malı diye Chery karalanıyor. Otomobilimiz Avrupa standartlarında. Şimdiye kadar hiçbir otomobil üreticisi çıkıp 'araçlarımızı çarpıştıralım" diyemedi. Biz Chery'nin sağlamlığına güveniyoruz. Bunu araçlarımızın satışı da gösteriyor. Artık diğer firmalar fahiş fiyatta otomobil satamayacaklar. Chery fiyatları dengeledi."

(AA)