kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ramazan ayının trafik bilançosu: 137 ölü

Giriş Saati : 18.09.2008 10:57
Güncelleme : 18.09.2008 18:02
Yeni Haber
Ramazan ayının ilk 15 gününde ülke genelinde polis bölgesinde meydana gelen 95 ölümlü trafik kazasında 137 kişi hayatını kaybetti, 229 kişi yaralandı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, ramazan ayının başladığı 1 Eylülden 15 Eylüle kadar ülke genelinde 95 ölümlü trafik kazası meydana geldiğini bildirdi.

Bu kazalarda 137 kişinin yaşamını yitirdiğini, 229 kişinin yaralandığını ifade eden Uzunkaya, trafik kazası sayısı ve ölüm olaylarında geçen yıl ramazanın aynı günlerine oranla bir düşüş yaşandığını vurguladı.

Uzunkaya, geçen yıl ramazan ayının ilk 15 gününde 111 ölümlü kaza meydana geldiğini, söz konusu kazalarda 160 kişinin öldüğünü ve 206 kişinin yaralandığını ifade ederek, ''Buna göre geçen yıla oranla meydana gelen trafik kazası ve bu kazalarda hayatlarını kaybedenlerin sayısında hissedilir bir azalma mevcut'' dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak, 2008 yılının ilk 8 ayında da ölümle sonuçlanan trafik kazası sayısında geçen yıla göre yüzde 18'lik bir azalma olduğunu belirlediklerine değinen Celal Uzunkaya, şunları söyledi:

''Bu rakamlar iyi bir tablonun işareti. Özellikle son dönemlerde yaptığımız uyarıların karşılığını yavaş yavaş aldığımızı görüyoruz, Bizler için son derece ümitli bir gösterge. Trafikte toplum olarak ne kadar duyarlı olursak o kadar az kazalarla ve az sayıda ölümlerle karşılaşırız.''

Celal Uzunkaya, trafik kazalarının önlenmesi ve toplumu bu konuda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarının aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.

(AA)