kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yaşar Aşçıoğlu - Haydar Özkan

'Likör'deki projemiz Burj el Arab gibi yabancıyı çekecek'

17.09.2008
İstanbul'daki likör fabrikası arsası ihalesini en yüksek fiyatla alan Aşçıoğlu İnşaat ve ortakları, kuracakları iş merkezi ve rezidans projesi için sözleşme imzaladı..
Aşçıoğlu İnşaat'ın Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Yelken Otel" olarak tanınan ve Dubai'nin pazarlamasında büyük etkisi olan Burj el Arab binası gibi, İstanbul Mecidiyeköy'deki Likör arazisi üzerine yapacakları Selenium projesi ile dünya gayrimenkul piyasasını İstanbul'a çekeceklerini söyledi. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrıimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından açılan Likör Fabrikası arsası için açılan ihaleyi, 831.5 milyon YTL'lik satış toplam geliri üzerinden Emlak Konut'a yüzde 50 bir başka deyişle 415 milyon 750 bin YTL'lik pay önererek kazanan Aşçıoğlu İnşaat'ın başı çektiği ortak girişim grubu, yatırım için harekete geçti.

84 MİLYON YTL AVANS YATTI
Grup, Türkiye'nin en değerli gayrimenkulleri arasında gösterilen Likör arazisi üzerinde yapacağı iş merkezi ve rezidans projesi için ihale sözleşmesini önceki gün Emlak Konut İdaresi Merkezi'nde imzaladı. 831.5 milyon YTL bedelli ihalenin 84 milyon YTL ön avansını yatırıp ihale sözleşmesine imza koyan konsorsiyumda en büyük paya sahip Aşçıoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, imzanın ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'un Moskova ile birlikte gayrimenkul piyasası tarafından yıldızı parlayacak şehirler olarak gösterildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

2009'DA HAFRİYAT BAŞLAR
"Dubai'nin pazarlamasında büyük etkisi olan Burj el Arab binası gibi, Likör arazisi üzerine yapacağımız Selenium projesi ile dünya gayrimenkul piyasasını İstanbulumuza çekeceğiz. Emre Arolat başkanlığında kurulacak yerli ve yabancı danışman mimarların konsorsiyumu ile çizilecek proje ortaya çıktıktan sonra 2009 ocak ayında projenin hafriyatına başlarız. Bu ihaleye ödediğimiz parayla Emlak Konut İdaresi'nin gerçekleştireceği konutlarla orta halli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağımızdan dolayı mutluluk duyuyorum."