kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon'da 11 gözaltı daha

Giriş Saati : 18.09.2008 14:12
Güncelleme : 18.09.2008 18:02
Yeni Haber
Ergenekon Operasyonu kapsamında İstanbul'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Avukat Levent Temiz, sanatçı Nurseli İdiz ve Seyhan Soylu'nun ardından Ankara'da 8 kişi gözaltına alındı.

İdiz'in avukatı Aydın Kurban, AA muhabirinin sorusu üzerine, müvekkilinin soruşturma çerçevesinde Beşiktaş Ulus'taki evinden, saat 11.00 sıralarında polislerce gözaltına alındığını söyledi.
Kurban, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde götürülen İdiz'in sorgusunun sürdüğünü kaydetti.

İstanbul'da başlayan Ergenekon Soruşturması'nın yeni gözaltılarına, Başkent'te de devam edildi. Ülkü Ocakları Başkanı Avukat Levent Temiz, sanatçı Nurseli İdiz ve Seyhan Soylu'nun İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alınmasının hemen ardından Ankara'da Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 8 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı talimatı üzerine bu sabah 8 kişi ev ve işyerlerinden alınarak Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Bu kişilerin isimlerine ilişkin bilgi verilmezken, 3 kişinin ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakılabileceği ifade edildi.

Soruşturma kapsamında, Ankara'da gözaltına alınan 9 kişiden 8'i sağlık kontrolünden geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen 8 kişi, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrolünün ardından adliyeden ayrıldı.

Bu kişilerden bazıları, basın mensuplarının ''Ergenekon ile bağlantınız var mı? Niçin gözaltına alındınız?'' şeklindeki sorularına ''Devletin yanlışlığı'' ve ''Dağdaki çobanın Ergenekon ile ne bağlantısı var'' şeklinde yanıt verdi. Yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen 8 kişinin haklarındaki işlemin ardından karayoluyla İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan ''askeri personel'' olduğu belirtilen kişinin ise işlemlerinin askeri makamlarca yapıldığı belirtildi.

Bu arada, bu kişilerle birlikte 6 bilgisayar ve 1 dizüstü bilgisayar ile CD'ler ve çeşitli dokümana da el konulduğu kaydedildi.


LEVENT TEMİZ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Avukat Levent Temiz, evinden çıkartılarak emniyete götürüldü. Temiz'in avukatı, müvekkilinin Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını söyledi.

Florya Basın Sitesi'ndeki evinde gözaltına alınan Levent Temiz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri de evde uzun süre inceleme yaptı. Polisler eşliğinden evinden çıkartılan Levent Temiz, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

Temiz'in avukatı Ömer Kavili ise, "Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Sabah saat 09.00 gibi eve gelen polisler içeride arama yaptı. Ev araması tamamlandı. Alınan belgeler hakkında soruşturmanın selameti açısından bilgi vermek istemiyorum." şeklinde konuştu.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, İstanbul'da konuya ilişkin gözaltına alınan 3 kişinin sorgusu sürüyor.

İZMİR'DE DE BİR SUBAY ALINDI
Öte yandan ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İzmir'de bir subay gözaltına alınarak İstanbul'a gönderildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı üzerine, İzmir'de teğmen Ş.İ'yi gözaltına aldı.

İstanbul'da görev yaptığı ve eğitim amacıyla Urla Menteş'teki askeri birliğe geldiği öğrenilen Ş.İ'nin, uçakla İstanbul'a gönderildiği bildirildi.


(AJANSLAR)