kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hollanda-Fas arasında ajan krizi

Giriş Saati : 18.09.2008 17:23
Güncelleme : 18.09.2008 23:58
Yeni Haber
Hollanda'da, Fas asıllı bir polis komiserinin, Fas lehine ajanlık yaptığı gerekçesiyle görevden el çektirilmesi ve hakkında soruşturma açılması üzerine Fas'ın iki diplomatını geri çağırdığı bildirildi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen, parlamentoda yaptığı açıklamada, ülkesinin, bu tür ajanlık çalışmalarından duyduğu rahatsızlığı Fas nezdinde kınamasının ardından diplomatların geri çağrıldığını söyledi.

Verhagen, Hollanda'nın Fas asıllı komiserin Fas gizli servisi lehine çalıştığının öğrenilmesinin ardından konuyu Fas hükümetine ilettiğini anımsattı ve bu olay yüzünden ikili ilişkilerin zarar görmesini istemediklerini belirtti.

Hollanda İç Güvenlik ve İstihbarat Örgütü AİVD'nin, geçen ilkbaharda Rotterdam Emniyet Müdürlüğünde komiser olarak çalışan Fas asıllı bir polisin Fas gizli servisi lehine çalıştığına ilişkin bilgilere ulaştığı ve ardından polisin görevden el çektirildiği hafta başına basına yansımıştı.

Fas asıllı komiserin ajanlık yaptığının kamuoyuna yansıması ve Fas'ın bu tür girişimlere vatandaşları yoluyla sıkça başvurduğu iddialarının ortaya atılması üzerine, konu parlamentoya da yansıdı ve sağ muhalefet partileri hükümeti sert dille eleştirdi.

Bu arada Fas asıllı polis hakkında cezai yaptırım amacıyla da soruşturma başlatıldığı ve Hollanda vatandaşlık hakkının geri alınabileceği bildirildi.

AA