kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eruygur'un durumu iyiye gidiyor

Giriş Saati : 18.09.2008 10:44
Güncelleme : 18.09.2008 18:02
Yeni Haber
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un durumunun iyiye gittiğini söyledi. Mutlu, "İlk üç gün hastanın başka bir yere taşınması uygun değil. Hasta uyutulmuş halde kontrol altında tutuluyor." dedi.

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde dün tansiyonu yükselmesi sonucu merdivenlerden düşerek yaralanan Eruygur'un hastaneye kaldırılmasının üzerinden bir gün geçti. Hasta için ilk 24 saatin çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Mutlu, Eruygur'u uyutarak yoğun bakıma aldıklarını ve gece boyunca yapılan gözlemlerde durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Başındaki kanamada meydana gelen yüzde 10'luk artışın olduğu gibi durduğunu açıklayan Mutlu, "Tüm gece boyunca hastamız takip edildi. Yoğun bakımda takipler çok daha efektif olduğu, hastanın hareket etme şansı olmadığı ve anestezi altında bulunduğu için tüm hayati değerleri gece boyunca normal olarak görüldü. Tansiyonu ve şekeri normal. Boyun kemiğindeki kırıkların hareket etmemesi bizim için önemliydi. Dolayısı ile oraya dışarıdan boyunluk takılmıştı. Hasta ondan rahatsız oluyordu.

Fakat onu da çıkarmamız mümkün olmadığı için hastanın da rahatlaması amacıyla uyutarak kontrol altına aldık. İlk 24 saat böyle atlatıldıktan sonra, ikinci ve üçüncü gün de böyle atlatılırsa umarım hasta büyük ihtimalle uyandırılacaktır."

Eruygur'un Gata'ya sevk edilmesi yönünde kendilerine herhangi bir istek gelip gelmediği yönünde bir soruya Mutlu, şu anda böyle bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi. Mutlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Kritik dönem ilk 24 saat idi. Bu bakımdan şanslıyız. İkinci ve üçüncü günlerde azalmakla birlikte bu oran yine kritik günlerdir. İlk gün zaten böyle bir taşıma yapmamız sakıncalıydı. Bilim dalındaki hocalarımız bu yönde fikirlerini belli ettiler. Çünkü halen akut kanamalı bir dönemde. Boynundaki kırık ciddi bir kırık. Dolayısı ile ilk gün böyle bir şey hiç düşünmedik. İkinci ve üçüncü günlerde böyle bir düşüncemiz olacağını tahmin etmiyoruz. Ondan sonraki gelişmeler olayı belirleyecektir."

(CİHAN)