kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İzmir'de mağazacılık sektöründe çalışırken İstanbul'a transfer olan ve uzun yıllar Vakko'da yöneticilik yapan Özkan Şenyüz, Capitol'deki başarılı uygulamalarıyla adından söz ettiriyor. Şenyüz, "Capitol Akademi" adıyla eğitim birimi kurduklarını ve yıl mağazalara ve yönetim elemanlarına eğitim hizmeti verdiklerini söylüyor.

Sosyetik otomobillere halk alıverişle ulaşıyor

Sinan ÖZİDİNCİK
06.09.2008
Alışveriş merkezleri müşteri çekmek için kesenin ağzını iyice açtı. 380 bin Euro'luk otomobiller bile çekiliş ile müşterilere hediye ediliyor..
Türkiye'de alışveriş merkezlerinin (AVM) sayısı her geçen gün artarken aralarındaki rekabet de kızışmaya başladı. Bir de ekonomideki durgunluk ve sigara yasağı yüzünden mağazaların cirolarının düşünce, AVM'ler müşteri çekmek için kampanya yarışına girdi. İlginç olan, bu kadar rekabete rağmen hepsinin otomobil kampanyası düzenlemiş olması. Hem de öyle otomobiller veriyorlar ki, sıradan zenginlerin bile bu otomobillere binemiyor. AVM'lerin "en hızlısını", "en lüksünü" veya "en pahalısını" verme yarışında son noktayı Capitol AVM koydu. Anadolu yakasının ilk AVM'si olan ve bu yıl 15. yılını kutlayan Capitol, Türkiye'de şimdiye kadar sadece 4 kişinin satın alabildiği Audi R8 marka otomobil hediye edecek. Fiyatı tam 265 bin Euro (470 bin YTL) Bu arada İstinyePark'ın Audi TT ve Porsche, W Colection'un Porsche Carerra, Akmerkez'in Mercedes SLK 200K, Ankara Panorama'nın MBW Z4 ve Ankara Armada'nın Audi A6 verdiğini de belirteyim de rekabetin nerelere tırmandığını görün.

ÇILGINLIK YAPMALIYDIK
Şimdiye kadar verilen otomobiller içinde en pahalısını hediye edecek olan Capitol AVM'nin Genel Müdürü Özkan Şenyüz, "15. yılına giren Capitol'de bir çılgınlık gerekiyordu. Herkesin hayal ettiği, ama ulaşılması zor bir hayalin gerçekleşebileceğini göstermek istedik" diyor. Özkan Şenyüz'e, ekonomideki yavaşlama ve sigara yasağıyla birlikte AVM'lerdeki birçok mağazanın mutsuz olduğunu hatırlattım ve Capitol'deki durumu sordum. Şenyüz, "Söylediğiniz sebeplerden dolayı birçok AVM'de mağazalar kira indirimi istiyor ve bazıları da çıkıyor. Ama Capitol'de mağaza açmak için sırada bekleyen birçok marka var" dedi. Capitol'ün Türkiye'nin ikinci, Anadolu yakasının ise ilk AVM'si olduğunu belirten Özkan Şenyüz, Türkiye'nin en büyük sinema kompleksine sahip olmalarıyla da övünüyor ve ekliyor: "Son derece konforlu ve lüks 14 sinema salonumuz var. Capitol'ün sadece alışveriş değil aynı zamanda bir yaşam merkezi de olmasını istediğimiz için sinemaya önem veriyoruz." Bu amaçla fast food katına yeni markalar kattıklarını dile getiren Şenyüz, yakında Kitchnette'in de Capitol'de restoran açacağını söylüyor.
Haberin fotoğrafları