kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

FED faize dokunmadı

Giriş Saati : 17.09.2008 11:45
Güncelleme : 17.09.2008 17:04
Yeni Haber
ABD Merkez Bankası Federal Reserve (FED)'in para politikası organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), yaptığı toplantıda, faiz oranının yüzde 2'de kalmasını kararlaştırdı. FED, 30 Nisan'da yüzde 2'ye indirdiği gösterge faiz oranını, haziran ile ağustos ayları ardından bu ayki toplantıda da değiştirmedi.

ABD'de son günlerde sermaye piyasasında meydana gelen kriz sebebiyle taraflar faiz indirimi beklerken FED yüzde 2'lik oranı değiştirmedi.

Piyasalar 25 baz puanlık bir indirim beklentisi içerisinde idi. FED ve ABD hazinesi, kısa vadeli anahtar faiz hadlerini değiştirmeyerek, kitlenen piyasaları likidite yerine farklı tedbirlerle açmayı yeğlediğini gösteriyor.

Bilindiği gibi, ABD'de gelmesi mukadder olan ve önceki gün su yüzüne çıkan finansal kriz ile AIG yüzde 60.79, Wachovia Bank yüzde 24.95, Washington Mutual yüzde 26.74, Morgan Stanley yüzde 13.54, Goldman Sachs yüzde 12.13 ve Bank Of Amerika yüzde 21.31 oranında değer kaybetti. Finansal Sektör ise dün ABD'de yüzde 9.74 oranında değer kaybıyla günü tamamladı. FED'den piyasalara toplamda 70 milyar dolar ve New York Valisinden AIG için 20 milyar dolar kaynak sağlandı. AIG'in FED ile hala kaynak arayışı içinde olduğu bilinirken, Hazine Bakanı Paulson, piyasaları sakinleştirecek açıklamalara devam ederek, diğer bankaların bilançolarının son derece güvenilir olduğunu ve endişelenmemeleri gerektiğini söyledi.