kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Hamilelik ve menopozda da sağlıklı saçlarınız olabilir

16.09.2008
Hamilelikte ve menopozda kadınların sıklıkla karşılaştığı saç dökülmesi artık tarih oluyor. Yeni geliştirilen ürünler; çinko, kalsiyum ve vitamin gibi içerikleriyle bu dönemde bile sağlıklı saçlara sahip olmayı sağlıyor..
Hamilelik ve menopoz, kadınların hayatında en önemli dönüm noktaları... Bu iki dönemde de saçlar genelde; hormon dengelerinin değişimi, stres ve endişe gibi nedenlerle olumsuz etkilere maruz kalarak dökülür. Hamilelik sırasında hormonların yükselmesiyle ilk başlarda artmış gibi görünen saç yoğunluğu, hormonların dengelenmesiyle birlikte normal değerlerin altına inmeye ve dökülme evresine geçmeye başlar. Doğum sonrası yaklaşık 3 ay kadar süren saç dökülmesi ise kadınların kabusu haline gelir. Yapılan araştırmalar; yeni annelerin yüzde 50'sinden fazlasının saç dökülmesi sorunu yaşadığını gösteriyor. Bazı kadınlarda ise dökülme aşaması daha çabuk başlar. Saçlar henüz hamilelik sürerken cansızlaşır, saç telleri incelir ve dökülme gözlenir.

KAN DOLAŞIMI YAVAŞLAR
Kadınlar için diğer bir önemli dönem olan menopozda ise saçlar incelmeye, kurumaya ve azalmaya başlar. Çünkü yaş ilerledikçe hormon dengesi olumsuz yönde değişir; böylelikle saç derisindeki kan dolaşımı yavaşlar ve saç kökleri eskisi gibi beslenemez. Östrojen seviyesinin düşmesiyle saç telleri sertleşmeye ve daha kolay kırılmaya başlar. Menopoza giren kadınların yüzde 60'ında saç dökülmesi sorunu, seyrelme ve saç tellerinde incelme görülür. Saç bakımına ayrı bir özen gösterilmesi gereken bu özel dönemleri yaşayan kadınlar, vücudun eksiklerini tamamlayacak, ihtiyaçlarını karşılayacak saç bakım ürünlerini düzenli olarak kullanarak saçlarını eski canlılığına ve yoğunluğuna kavuşturabilirler.

LABORATUVARDA GELİŞTİRİLDİ
Bioblas markası, B'IOTA Laboratuvarları'nda yıllar süren AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği ürünlerle, kadınların yaşadığı saç sorunlarına çözüm getiriyor. Bioblas ürünlerinde yer alan A, B1, B2, B5 ve B9 gibi vitaminlerin yanı sıra çinko, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi mineraller, doymamış yağ asitleri gibi birçok etken madde saç gelişimini destekliyor. Ayrıca ürünler; saçların güçlenmesini sağlama, saç tellerini kalınlaştırarak hacim verme, canlılık ve parlaklık kazandırma, yeni saç oluşumu, saçlı deriyi besleme, deride kılcal dolaşımı artırma, saç dökülmesini engelleme gibi yararlar sağlıyor.
Haberin fotoğrafları