kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Hayko Cepkin, "Klasik müzik dinlerken gurur duyuyorum" dedi.

Hep zirvede olma derdinde değilim!

16.09.2008
MTV Video Müzik Ödülleri'nde yarışacak 'En İyi Türk Sanatçı' adayları arasında yer alan Hayko Cepkin: Her zaman zirvede olma hissinde bir adam değilim. Üretemediğim zaman kendimi yıkarım!..
Liverpool'da 6 Kasım'da yapılacak 2008 MTV Video Müzik Ödülleri Töreni'nde 'En İyi Türk Sanatçı' olarak yarışacak isimler arasında yer alan Hayko Cepkin, "Törende ödül alırsam, orada sahneye çıkıp dört dakikada kendimi en iyi şekilde anlatmaya çalışmak çok stresli olacak" diye konuştu. BeniMTV'm adlı televizyon programına konuk olan 30 yaşındaki Cepkin; müzisyenliği bir meslek olarak ailesine kabul ettirmek için 12 yıl boyunca savaş verdiğini de itiraf etti. Hayko Cepkin; "Şu sıralar senfonik, akustik ve elektronik öğelerin bir arada yer aldığı bir turne üzerinde çalışıyorum. Proje kasımda başlayacak" dedi.

*HAYKO CEPKİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


ADAYLARDAN BİRİYİM
* Bu yıl Avrupa Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Türk Sanatçı' kategorisi adaylarından birisi oldunuz...
Ödül benim için çok heyecan verici, çünkü ödülü alıp orada binlerce kişi önünde bir şeyler söylüyorsun. Ben adaylardan biriyim sadece ve kimin kazanacağı belli değil. Dolayısıyla çok heyecan verici bir şey bu...

* Bu ödülün ikinci kısmında Avrupa'da seçilip, bir de o sahneden performans vermek var?
Bu heyecandan çok, korkutuyor beni. Türkiye'den seçilmişsiniz ve dört dakika vaktiniz var. Bu dört dakikada en iyi şekilde ülkemi temsil etmem gerekiyor. En büyük stres de bu sanırım.

ÖDÜLLERİMİ ALIYORUM
* Bu ödüller yurtdışında sizce niye bu kadar önemli?
Ödüller sanırım ihtiyacı olanlar için çok önemli. Bir de ödülü alan değil de, 'Ödülü kim aldı?' diye takip edenler için önemli. Benim bir ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum, ben zaten ödüllerimi alıyorum. Yani 'Ödül alıp daha da iyi oluyorum' diye bir şeyim yok benim.

* Bir röportajınızda 'Her zaman bir numarada olursam, kendimi yok etme planı yaparım' demişsiniz...
Devamlı zirvede olma hissinde bir adam değilim. Çünkü bu zihniyet, zaman içerisinde ruhen bozukluklar yaratabilir. Dolayısıyla bu beni de bozabilir. O yüzden 'Günü geldiğinde yeni şeyler üretemiyorsam, kendimi yıkarım' diyorum. Kendimi yok etmek zorundayım ki; geri dönebileyim, geri dönebilecek ruhum olsun.