kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yumuşacık saçlar için banyoya az gidin

16.09.2008
Güzelliğinizi pratik yollarla korumak istiyorsanız, işte size birkaç ipucu: Saçınızı her gün yıkamak yumuşaklığını kaybettirir, salisilik içeren solüsyon kıl batmasını önler..
NORMAL SABUNLAYÜZ YIKAMAK CİLDİKURUTUR MU?
Çoğu sabun gliserin, parfüm ve boya gibi cildi susuz bırakacak ve tahriş edebilecek içeriklere sahiptir. Yüzünüzü sabunla temizledikten sonra gerginlik hissediyorsanız veya cildinizde pullanmalar olduğunu görüyorsanız, daha yumuşak formüllü bir cilt temizleme ürünü tercih edebilir veya yumuşatıcı içerikleri olan bir sabun kullanabilirsiniz.

CİLT TEMİZLEYİCİ UZUN SÜRELİ KULLANIMDAN SONRA İŞE YARAMAZ MI?
Böyle bir şey mümkün değil. Ancak mevsimler değişmeye başladığında, cildinizin ihtiyacı olan içerikler de farklılaşır. Bu aylarda; yağ emici veya koruyucu madde içermeyen bir cilt temizleyicisi kullanmanızda fayda var.

TIRAŞ EDİLEN KASIKLAR NEDEN KAŞINIR?
Buna batıklarınız neden olabilir. Vücudunuz batıklara enfeksiyon muamelesi yaparak, beyaz kan hücrelerini serbest bırakır ve kaşınmaya sebep olur. Günde iki kez salisilik içeren solüsyon kullanarak batıklardan kurtulabilirsiniz.

NEDEN KASIKLARDA HEP AYNI YERDE BATIK OLUŞUR?
Düzenli olarak yapılan ağda veya jilet, kasıklarınızdaki tüylerin uzarken farklı bir açıya yönelmesine sebep olabilir. Böylece tüyler içeri doğru uzayarak derinizin altında kalabilir. Dermatologlar bu bölgelere uygun bir peeling uyguladığınızda, tüylerin açılarının düzeleceğini belirtiyor.

GÖZ KAPAKLARI KOYU RENKLİ OLANLAR NE YAPMALI?
Koyuluğu azaltmak için gözaltı kapatıcısı uygulayın. Açık tenliyseniz sarı tonları ağırlıkta olan bir kapatıcı, daha koyu bir ten rengine sahipseniz mavimsi ve donuk tonlarda bir ürün tercih etmelisiniz.

SAÇ DİPLERİNDEKİ BEYAZLAR NASIL YOK EDİLİR?
Diplerden uzamış olan beyaz saçlarınızı kolayca kapatabilmek için, özel üretim olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Stick veya maskara formunda olan ve şampuanla kolayca temizlenen bu ürünlerle saç diplerinizdeki beyazları rahatça kapatabilirsiniz.

BRONZ TENİ VURGULAMANIN BİR İPUCU VAR MI?
İçeriğinde dore simler bulunan bir ürün tercih edebilirsiniz. Gece karanlığında üzerinize vuran en ufak bir ışık, bu altın pırıltıların gözalıcı bir görünüm yaratmasını sağlayacaktır.

MASKARA GÖZ ALTINA BULAŞTIRMADAN NASIL SÜRÜLÜR?
Maskarayı uygulamadan önce, terlemeyi önlemesi veya fazla yağı emmesi için gözaltına bir miktar pudra sürün. Böylelikle akma ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.

DEFRİZE SAÇLARIN UZUNÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN NEYAPILMASI GEREKİR?
Çoğu kimyasal işlemin ömrü üç-altı aydır. Bu süre içinde kuaförünüze defrize (saç düzleştirme) bakımı yaptırmanız şart. Evinizde bakım yapmak içinse; içeriğinde protein bulunan ürünleri kullanın. Ayrıca saçlarınızı çok sık yıkamamaya özen gösterin. Yoksa saçın bünyesinde bulunan doğal yağları kaybedersiniz.

PRATİK YOLDAN YUMUŞAK VE DÜZGÜN SAÇLARA SAHİP OLMAK İÇİN NE YAPILMALI?
Önce saçlarınızın ıslaklığını bir havluyla alın. Az miktarda saç şekillendirici krem uygulayın. Başınızı öne atın ve bir yandan sıcak hava tutarken, bir yandan da elinizi tutamlarınızın arasından geçirerek saçınızın kurumasına yardım edin. Sonra saçınızı küçük tutamlara ayırın ve fönü tutarken tarayın.
Haberin fotoğrafları