kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Rus milyarderine Türk dekoratör

Eren Yorulmazer'den sonra ünlü bir mekan tasarımcımızın daha otel işine el attığını öğrendim. Rus milyarderi Roman Abramoviç'in önümüzdeki ay Antalya'da açacağı 'Mardan Palace' adlı otelin iç mekanını Zeynep Fadıllıoğlu dayayıp döşemiş. Abramoviç, 400 milyon dolara mal olan ve Türkiye'nin en pahalı, dünyanın da en lüks oteli iddiasındaki Mardan Palace'ın içini tamamen Zeynep Fadıllıoğlu'na teslim etmiş. O da, Osmanlı saraylarını aratmayacak bir otel ortaya çıkarmış.

SARAYI ARATMIYOR

Yıllardır Türk ve Arap sosyetesi başta olmak üzere ünlülerin evini, işyerini ve mekanlarını dekore eden, 2005 yılında İngiltere'nin dekorasyon Oscar'ı sayılan 'Tasarım ve Dekorasyon Ödülü'nü kazanan Fadıllıoğlu, Abramoviç'in oteli için tüm hünerini ortaya koymuş. Zeynep Hanım; dış mimarisi Dolmabahçe Sarayı giriş kapısı, Kız Kulesi ve Kuleli Askeri Lisesi binası gibi İstanbul'un simge yapılarından oluşan otelin içinin de İstanbul'daki sarayları aratmamasına özen göstermiş.

HER ŞEY ANTİKA

Fadıllıoğlu, lobiden başlayarak odalarda ve ortak kullanım alanlarındaki bütün mobilya, aksesuvar, ayna, aydınlatma ve süsleme eşyalarını seçerken Osmanlı tarzını yansıtmasına özen göstermiş. Bunun için de günlerce antikacıları dolaşıp Osmanlı eserleri toplamış. Hatta kulağıma gelenlere göre Zeynep Hanım, çok beğendiği ve otele çok yakışacağını düşündüğü tek bir Osmanlı dönemi koltuğa tam 75 bin Euro vermiş! Belki biraz abartılı olacak ama konuşulanlara göre İstanbul'daki antikacılarda Osmanlı dönemi eşyası kalmamış!!!