kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kaynaklar tükendi yeni gezegen şart'

DIŞ HABERLER
16.09.2008
İngiltere'de yayınlanan çevre raporuna göre, artan nüfus son 30 yılda doğal yaşamı yok etti. Dünya, 42 yıl sonra insanoğluna yetmeyecek..
İngiliz The Guardian gazetesinde yayınlayan son çevre raporuna göre, insanoğlu ile doğanın savaşında gelinen vahim nokta herkesi düşündürüyor. World Wildlife Fund (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı) yetkilileri tarafından yapılan araştırmalar çerçevesinde hazırlanan raporda, 2050'de insanoğlunun yaşayacak iki başka gezegene ihtiyacı var. Bulunması ve gidilmesi gereken gezegenlerin boyutlarının da Dünya ile eş değer olması gerekiyor. Dünyanın dört yanından bilimsel verileri inceleyen uzmanlar, son 30 yılda doğal yaşamın hızla yok edildiği kanısına vardı. Buna sebep olarak ise artan insan nüfusunun doğal kaynakları hızla tüketmesi gösteriliyor. Doğaya yayılan karbondioksit miktarının aşırı artması sonucu ormanların hızla yok olduğunu hatırlatan uzmanlar, tatlı su kaynaklarının artık çok seyrekleştiği ve bunların da kirli olduğunun altını çizdi.

BİRÇOK CANLI TÜKENİYOR
Ekosistemin aşırı tahrip olmasından dolayı balinalar başta olmak üzere birçok deniz canlısının neslinin tükenme tehlikesi altında olduğu belirtildi. Tüm bunların yanı sıra 350 çeşit memeli hayvanın, kuşların, sürüngenlerin ve daha birçok canlı türünün hayatının büyük risk altında olduğu raporda genişçe görüldü. Araştırmacı Martin Jenkins konu ile ilgili "Bu gezegen 42 yıl sonra bize yetmeyecek" dedi.