kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sahurda ucuz elektronik eşya kuyruğu

Giriş Saati : 13.09.2008 10:44
Avrupa'da dokuz ülkede faaliyet gösteren İngiliz Kesa Electricals plc grubunun beyaz eşya ve elektronik markası Darty İzmit'teki mağazası açıış gününde indirim yapınca vatandaşların akınına uğradı.

Real alışveriş merkezi içerisinde açılan mağazanın önünde yaklaşık 200 metrelik kuyruk oluştu. Sahurlarını mağazanın önünde yapan vatandaşlar yanlarında getirdikleri battaniye ile soğuktan koltuk ve sandalye ilede ayakta beklemekten kurtuldu. Onlarca özel güvenlik görevlisi vatandaşların düzgün sıraya girmesini sağlarken saatler 07:00'yi gösterdiğinde mağazanın kapıları açıldı.

Yirmi kişilik gruplar halinde içeri alınan müşteriler biranda mağzaya hucum etti. Büyük bir hızla içeri giren vatandaşlar yine büyük bir hızla alabileceği ne varsa eline alıp aynı hızla kasada sıraya girdi. aha fazla ürün alabilmek için kimi vatandaşlar ailece sırayı girip ucuz elekronik eşya aldılar. Polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından alınan önlemler sayasinde çok büyük bir izdiham yaşanmazken özellikle cep telefonu ve diz üstü bilgisayarlar büyük rağbet gördü.

Darty, açılış kampanyasında Intel Pentium Core 2 Duo T5550 işlemcili Fujitsu Siemens diz üstü bilgisayarı 1.099 YTL yerine 699 YTL'den, Samsung LCD TV'yi 1.999 YTL yerine 1.499 YTL'den, Philips LCV TV'yi 1.499 YTL yerine 999 YTL'den, Electrolux Çamaşır Makinesi'ni 1.049 YTL yerine 449 YTL'den, Sony kamerayı ise 459 YTL yerine 259 YTL'den satışa sunuldu.

İHA