kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yaşar Kemal'in Çukurova'sını fotoğrafla harmanlayan (solda) Çukurova Bayramlığını Giyerken sergisinde, Lütfü Özgünaydın'ın kareleri yer alıyor. Sevim Burak: Bir Usta, Bir Dünya sergisi ise, 15-19 Ekim'de Frankfurt'ta.

Dev kalemler Frankfurt'ta

16.09.2008
Çukurova'nın mürekkebi Yaşar Kemal ve yazar Sevim Burak ile şair Ahmet Haşim, Türkiye'nin 'Onur Konuğu' olduğu Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı'ndaki özel ve tanıtıcı sergilerle dünyaya açılacak. Yaşar Kemal'in sergisinin açılışı, 23 Eylül'de yapılacak..
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Türkiye'nin bu yıl 'Onur Konuğu' seçildiği Frankfurt 2008 Uluslararası Kitap Fuarına üç ayrı sergiyle birden çıkarma yapıyor. Sergilerden ilki, geçtiğimiz yıl Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde açılan Çukurova Bayramlığın Giyerken adlı özel Yaşar Kemal sergisi. 23 Eylül'de Almanya'da açılacak sergi, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Frankfurt Kitap Fuarı 2008 Onur Konuğu Türkiye Projesi Organizasyon Komitesi işbirliğiyle düzenlenecek. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın açacağı diğer sergi ise, Ahmet Haşim ile 1930'lar Frankfurt'unda Buluşma başlığını taşıyacak ve Frankfurt'un işlek noktalarında 1 ve 20 Ekim 2008 tarihleri arasında görülebilecek. Kuruluşun üçüncü ve son sergisi ise, 15 Ekim ve 19 Ekim arasında yine Frankfurt'ta düzenlenecek olan ve İstanbul'da daha önce acılmış olan Bir Usta Bir Dünya: Sevim Burak sergisi. Sergi Burak'ın ilginç yazım serüvenini anlatıyor. Yaşar Kemal'in Frankfurter Sparkasse salonunda ziyaret edilebilecek sergisinde, yazarın Almanca yayımlanan kitaplarından seçilen metinlere, fotoğrafrafçı Lütfi Özgünaydın'ın Çukurova bölgesinde çektiği fotoğraflar eşlik edecek. Serginin küratörlüğünü, tanınmış grafik tasarımcı Sadık Karamustafa yapacak. Bununla birlikte, Yaşar Kemal Yazarlar Adası adlı bir diğer proje de bu sergi kapsamında sunulacak. Bu sergi ise fotoğrafçı Özgün Aydın'ın Yaşar Kemal'in isteği üzerine Çukurova ve onun çizdiği rotayı fotoğraflamasıyla oluşuyor. Özgün Aydın'ın proje boyunca çektiği 2 bin fotoğraf arasından seçilen 45 fotoğraf sergi kapsamında görücüye çıkacak. Sergiye, fotoğraflar ve metinlerin yer aldığı bir sergi kitabı eşlik edecek. Sergide, küratör tarafından düzenlenen fotoğraflar ve yazılar kendiliğinden birbirine gönderme yapıyor.