kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dünya kâbus görüyor

16.09.2008
Pimco: Tsunami yaratabilir
Dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco'nun yöneticisi Bill Gross, Lehman Brothers'ın kredi, türev ve swap piyasalarındaki pozisyonlarını hatırlatarak, iflasın uluslararası piyasalarda tsunami benzeri büyük bir dalga yaratabileceği uyarısında bulundu.

Oppenheimer: Eşi görülmedik bir baskı gelebilir
Yatırım bankası Oppenheimer'in ünlü analisti Meredith Whitney, finans piyasalarının önümüzdeki günlerde eşi görülmedik bir baskı altında kalmasını beklediğini ifade etti. Whitney, Lehman'ın iflasının diğer varlık yönetim şirketlerinin fiyatlarını da düşüreceğini ve piyasalarda dramatik bir etki yaratacağını öngördü. Whitney, Lehman'la iş ilişkisinde bulunan diğer yatırım bankalarından da iflas haberleri gelebileceğini kaydetti.

Knight Equity: Tektonik hareketler sistemi şekillendiriyor
Knight Equity Direktörü Peter Kenny, bu değişiklikleri "ABD mali sisteminin üzerinde durduğu dünya hiç olmadığı kadar hızlı şekilde değişiyor. Bu tektonik hareketler dünya finans sistemini şekillendiriyor" diye yorumladı.

ETX Capital: Piyasalarda altına kaçış
ETX Capital'den Kıdemli Trader Mark Priest, "İnsanlar, Lehman Brothers'ın kendi kendine çökmesinin ardından nelerin su yüzüne çıkacağını ve dalga etkilerinin nelere sebep olacağını merak ediyorlar. Görünen o ki, insanlar paralarını emtia piyasalarına, altına ve gümüşe geri yatırıyor" diye ekledi.

Rabobank: İflas dolar düşüşüne katalizör olacak
Stratejist Jeremy Stretch, "Gelecek soru; ABD merkezli finans sektöründeki erimeyi izlemeye devam mı edeceğiz, yoksa belirsizlik yaratacak daha geniş bir şey mi göreceğiz. Açıkçası bu, geniş dolar düşüşleri için katalizör görevi görecek" dedi.

7 Yatırım: Kusursuz fırtına
Yatırım Direktörü Urguhart Stewart, "Bu kusursuz fırtına içinde kusursuz bir fırtına. Saf kapitalizme dönüş. En dayanıklı olanın hayatta kalması. Hükümet herkesi kurtaramaz ve kurtarmayacaktır" dedi.