kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazeteci Kemal Çapraz hayatını kaybetti

Giriş Saati : 16.09.2008 12:07
Güncelleme : 16.09.2008 22:38
Yeni Haber
Türk dünyası üzerine haberleri ve çalışmalarıyla tanınan gazeteci Kemal Çapraz, Kartal'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Dün akşam iftar yemeğine katıldıktan sonra Ümraniye'deki evine dönmek isteyen Çapraz (44), arkadaşları tarafından bir araçla E-5 Karayolu Cevizli mevkisine getirildi. Burada araçtan inip bariyerlerden yan yola geçerek üst geçide çıkmak isteyen Çapraz'a, bu sırada bir otomobil çarptı.

Ağır yaralanan Çapraz, ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Çapraz, tıbbi müdahalelere rağmen bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE SERBEST BIRAKILDI

Gazeteci Kemal Çapraz'a çarparak ölümüne neden olan otomobil sürücüsü, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

E-5 Otoyolu Kartal yan yolda, Kemal Çapraz'a çarpan 34 ZK 7846 plakalı otomobili kullanan İsmail Hakkı G'nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kartal Adliyesine çıkarılan İsmail Hakkı G, Cumhuriyet savcısı tarafından, ''taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek'' suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Kartal nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sürücü, serbest bırakıldı.

KEMAL ÇAPRAZ KİMDİR?

Gazeteci ve araştırmacı Kemal Çapraz, 1964'te Kastamonu'nun Araç ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Çapraz, 1987'de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu.

Çapraz, yüksek lisansını aynı üniversitenin Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Kürsüsü'nde ''Kırım Türk Basını ve İsmail Gaspıralı'' konusunda yaptı. Gazetecilik yaşamına 1985'te başlayan Çapraz, özellikle Kırım başta Türk devletleri ve halkları üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınmaktaydı.

''Türkiye'', ''Orta Doğu'', ''Kurultay'', ''Türk Diplomatik'' gazeteleri yanında ''Orkun'', ''Tarih'', ''Kardaşlık'', ''Kırım'' dergilerinde araştırma ve makaleleri yayımlanan Çapraz'ın, ''Sürgünde Yeşeren Vatan Kırım'' adlı bir kitabı da bulunuyor.

Basın Birliği Derneğini kuran ve başkanlığını yapan, son seçimlerde MHP İstanbul milletvekili adayı olan Çapraz, sürekli sarı basın kartı sahibiydi. ''Ufukötesi Gazetesi'' ve ''Ufukötesi Yayınları''nın sahibi Çapraz, evli ve 2 çocuk babasıydı.

(AA)