kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
16 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

15.09.2008
İmambayıldı İmambayıldı
Patlıcanları yıkayın ve kurulayın. Tavada zeytinyağını kızdırıp, patlıcanları dizin. Ağzını bir kapakla kapatın ve hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını süzdürün ve kabuklarını soyun. Daha sonra fırın tepsisine dizin. Ortalarını bir bıçakla zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ve kıyılmış sivri biberi katın. Domates, suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edeni. Tozşeker ve tuzunu katın. İç malzemeyi patlıcanların ortasına paylaştırın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Pişince servis tabağına alın.

Malzemeler
*
1 kilo küçük boy patlıcan
İçi için:
* Yarım kahve fincanı zeytinyağı
* 4 adet soğan
* 1 baş sarmısak
* 4'er adet domates ve sivri biber
* 3 tatlı kaşığı tozşeker
* Tuz
* Süslemek için maydanoz

* * *
Ispanaklı su böreği
Yumurtaları çırpın. Su ekleyip, çırpmaya devam edin. Tuz ve un ilave edip, mantı hamuru kıvamını alana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 1 saat dinlendirin. Hamuru 12 parçaya ayırın. Her birini tepsinin büyüklüğünde açın. Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar su ile doldurup, kaynatın. Hazırladığınız yufkaları teker teker haşlayıp, soğuk su dolu tencereye alın. Yufkaların suyunu süzdürüp, kağıt havlu üzerine yerleştirin. Tereyağı eritip, 6 adet yufkanın arasına tereyağı sürün. Yağlanmış tepsiye üst üste yerleştirin. Zeytinyağlı kavrulmuş ıspanak konservesini kıyılmış maydanozla karıştırın. Harcı, tepsiye yufkaların aralarına tereyağı sürerek harcın üzerine yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.

Malzemeler
*
250 gr. tereyağ
* 6 adet yumurta
* Yarım su bardağı su
* Aldığı kadar un
* Yeteri kadar tuz
İç harcı için:
*
1 kavanoz
* Ispanak konservesi
* Yarım demet maydanoz

* * *
Un helvası
Derin bir tencereye tereyağını alın ve erimeye başlayınca unu ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 30 dakika kavurun. Unun rengi değişince sütü ekleyin. Daha sonra tozşekerin yarısını katın. Süt ve tozşekeri una yedirinceye kadar iyice karıştırın. Kalan tozşekeri de ekleyip, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak demlemeye bırakın. 15 dakika demlendirdikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Malzemeler
*
3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı un
* 2 su bardağı süt
* 2 su bardağı tozşeker
Haberin fotoğrafları