kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Niğde- Bor'daki petrol sondaj çalışmalarına ara verildi

Giriş Saati : 14.09.2008 12:23
Güncelleme : 15.09.2008 00:22
Yeni Haber
Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Badak köyünde yapılan petrol sondaj çalışmalarına ara verildi. Mevcut sondaj kulesinin sökülerek, yerine daha küçük kule monte edileceği ve daha sonra sondaj çalışmalarına devam edileceği bildirildi.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Maden Tektik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından, Niğde'nin Bor İlçesine bağlı Badak köyü yakınlarında bir süredir devam eden sondaj çalışmalarına ara verildiğini söyledi.

Mevcut sondaj kulesinin yerine daha küçük sondaj kulesi monte edileceğini bildiren Vali Öztürk, ''Petrol arama çalışmalarından vazgeçilmesi söz konusu değil. Çalışmalar devam edecek. Şu ana kadar 2500 metre derine inildi ancak henüz bir bulguya rastlanmadı. Buradan elde edilen bulgularla burada daha küçük sondaj kulesi ile çalışma yapılması kanaati hasıl oldu. Burudaki büyük kuleyi söküp yerine küçük sondaj kulesini monte edecekler. Anladığım kadarı ile burada büyük sondaj kulesine gerek yok'' şeklinde konuştu.

Badak köyü yakınlarında süren sondaj çalışmalarında, yurt dışından ithal edilen yeni bir sistemin kullanılacağı öğrenildi. Bu konuyla ilgili olarak jeofizik mühendislerinin Niğde'ye gelerek, sondaj çalışmalarını yürüten ekibe, yeni sistemin tanıtımı için eğitim çalışması yaptırdığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünün uzun yıllardan bu yana Orta Anadolu bölgesinde yürüttüğü çalışmalar sonrasında petrol bulgularına rastlanılan Niğde-Bor sahası, TPAO'ya tahsis edilmişti. Raman'dan sonra en yüksek petrol bulgularına rastlandığı bildirilen Niğde-Bor sahasındaki yapılan sondaj çalışmaları sonrasında kaliteli ve yüksek rezervlere rastlandığı, havza etüt çalışmalarından da olumlu sonuç alındığı açıklanmıştı. TPAO-MTA birlikteliğiyle yapılacak sondaj çalışmaları sonrası, bölgede tahmini rezerv ve mevcut petrolün kalitesi netlik kazanacak.