kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Eksik olan ruh

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 14.09.2008 10:14
Güncelleme : 14.09.2008 23:31
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de yapılan maçta, Galatasaray ile Antalyaspor 1-1 berabere kaldı.

EBRU KILIÇOĞLU : FİLEYİ DOLDURAMADI (SABAH)


Kayseri'den bu yana değişmiş Galatasaray. Forveti ikilemiş mesela, hala eksik futbolcuları olsa da 'baklava'sına da kavuşmuş sonra. 'Lanetli mevkii' sağ bek Şaş'a emanet edilmiş. Önündeki Aydın'sa Kayseri maçındaki bilinçsiz koşularına bir amaç eklemiş, göz dolduruyor.


*MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


İkinci yarıda iyice kapanan ve abluka altına alınan Antalya kalesini düşürmek için yapılan değişiklikler 6'sını ilk kez bir araya getiriyor yabancıların! Bir gol uğruna gerçekten çok çabalıyor Galatasaray. Özellikle son 10 dakikaya sayısız 'net' sığdırıyor. Golleri oldurmayan sadece 'kahpe kader' değil aynı zamanda 'Panter Ömer'. O kurtardıkça, maç 'yüksek gerilim' hattına dönüşüyor.

LEVENT TÜZEMEN: VARLIK İÇİNDE YOKLUK (SABAH)

Galatasaray'ın sahaya çıkan onbirine bakıyorum Hasan, Ümit Karan ve Volkan dışındakilerin hepsi kendi milli takımlarında oynuyor. Kulübeye göz atıyorum; Lincoln, Baros, Topal gibi yıldızlar yedek oturuyor. Sakat olan milli oyuncular Linderoth, Barış, Sabri ile Balta'yı da sayarsak kadro olarak kalite zengini Galatasaray varlık içinde yokluk çekiyor. Yani şeker var, un var, yağ var ama lezzetli bir helva nasıl yaratılacak merak ediyorum. Skibbe de arayışlarını hâlâ sürdürüyor.

Nonda'nın attığı gol Arda-Hasan-Aydın üçlüsünün mükemmel organizasyonu sonucu geldi. Ngewenya'nın golü Milli Takım'ın Belçika'dan yediği golün kopyasıydı. Servet-Meira ikilisi adam paylaşımında hatalıydı. İkinci yarı tek kale maç oldu. Antalya savunmaya gömülürken, Galatasaray adeta gol kaçırma yarışı yapıyordu. Nonda, Baros, Topal, Aydın, Arda vuruyor kaleci Ömer inanılmaz inanılmaz toplar çıkarıyordu. Galatasaray ikinci yarı çok iyi oynadı, ataktı, bol pozisyon buldu ama Ömer'i geçemedi.

YAŞAR YALÇIN: AVANTAJ KAÇTI (FOTOMAÇ)

Galatasaray açısından Antalyaspor karşılaşması çok önemliydi. Skibbe eleştirilmeye erken başlanmıştı. Tabii ki Alman hoca bu eleştirilerin çoğunu hak etmişti. Dün akşam sahaya sürdüğü 11 bu zamana kadar yaptığı en doğru seçimlerden biriydi.

İkinci yarı yarıda ortada oynayan Arda da sol kanata geçmişti. Bence doğrusu da buydu. Arda sol kanatta bana göre çok daha etkili. İkinci yarının genelinde Antalya kapandı. Sarı-kırmızılılar ise saldırdı ama Ömer biraz gününde, biraz da şanslı olunca galibiyet golü bir türlü gelmedi. Özellikle F.Bahçe'nin 3 puan kaybettiği maçı ve bugün oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasını da düşündüğümüz zaman kaybedilen iki puanın ne kadar önemli olduğu açıkça belli.

ZAFER ERTEM: EKSİK OLAN RUH (FOTOMAÇ)

Şu gerçeği kimse gözardı etmesin: G.Saray'da, teknik patron Skibbe de lige hazır değil. Yönetim ve teknik kadro her fırsatta sakatlıklardan yakınıyor. Maçın başında kulübeye baktım bu eksik takımda Lincoln, Mehmet Topal, Milan Baros ve yeni transfer Serkan Kurtuluş yedek oturuyor. Bay Skibbe her maçta şapkadan bir tavşan çıkarma geleneğini dün gece de sürdürdü.

Onun için yerinde oynamayan Arda ile Kewell ilk yarıda gezinip duruyor. Golü Antalya düşünüyor. G.Saray bilinçli bir organizasyon üretemiyor. 11'de Ümit Karan-Nonda uyanıklığı G.Saray'a gol getiriyor ama bu gol bile Aslan'ı uyandırmıyor. Antalya Ngwenya, Sergey, Pawel'le inanılmaz pozisyonlar yakalıyor, Ngwenya 32'de affetmiyor.

G.Saray ve adalet adına iş işten geçmişti. G.Saray'daki kalite isimler bir bütün olamıyorlar. Bir şeyler eksik, o bir şeyin adı bana göre ruh. Gelir mi, çağırmak mı gerekir onu yetkililere bırakıyorum.

ŞÜKRÜ KANBER: ANA FİKİR YOK (FOTOMAÇ)

Her makalenin, her olayın, her organizasyonun bir ana fikri vardır. Galatasaray için söylenebilecek tek cümlelik durum özeti bu: Galatasaray'ın ana fikri yok. Bu takım hücum mu oynuyor, defansif mi takılıyor belli değil. Sahaya dizilişlere bakıldığında son derece ofansif bir takım görüyorsunuz.

Aslında oyuncular iyi niyetle mücadele ediyor ama saha kenarı o kadar formsuz ki onların mücadeleleri de bir yere kadar. Hücum oynuyor desek, ceza sahasına girerken kendi sahasında ve seyircisinin önünde bile zorlanıyor. Stoperler ile forvet arasındaki mesafe bitecek gibi değil.

Ama dedik ya takımın ana fikir eksikliği o kadar bariz ki bu ihtişamlı isimler bile sahada bir fark getiremedi. Oyuncuların yeri o kadar değişti ki, zaten plansız olan takım iyice çorbaya döndü. Maçın son yirmi dakikası tamamen kör dövüşüne dönüştü. Seyircinin büyük desteğine rağmen Galatasaray rakibine ağırlığını kabul ettiremedi. Teknik direktörlerin takıma etkisi hep tartışılıyor ama Skibbe'nin katkısızlığı tartışma götürmeyecek kadar açık. Sarı-kırmızılı taraftara iyi bir şey söyleyemiyorum, bu sene çok saç baş yolarlar...
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 3 2 1 0 5 1 7
2 Beşiktaş 3 2 1 0 5 2 7
3 Gaziantep 3 2 1 0 5 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 3 2 1 0 4 1 7
5 Bursa 3 2 0 1 5 4 6
6 Galatasaray 3 1 2 0 5 2 5
7 Kayseri 3 1 2 0 1 0 5
8 G.Birliği 3 1 1 1 4 4 4
9 Hacettepe 3 1 1 1 3 3 4
10 Konya 3 1 1 1 4 5 4
11 Denizli 3 1 1 1 5 7 4
12 Fenerbahçe 3 1 0 2 3 3 3
13 Ankaraspor 3 1 0 2 2 5 3
14 Eskişehir 3 0 2 1 1 3 2
15 Ankaragücü 3 0 1 2 5 7 1
16 Antalya 3 0 1 2 5 7 1
17 Kocaeli 3 0 1 2 1 4 1
18 İ.B.B. Spor 3 0 1 2 1 4 1
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe 2  
  Fenerbahçe 1  
 Konya 1  
  Denizli 1  
 Kayseri 1  
  Kocaeli 0  
 Galatasaray 1  
  Antalya 1  
 Sivas 3  
  Bursa 1  
 G.Birliği 3  
  Eskişehir 1  
 Gaziantep 2  
  Ankaragücü 2  
 İ.B.B. Spor 1  
  Ankaraspor 2  
 Trabzon 0  
  Beşiktaş 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Ankaraspor Hacettepe  
 Antalya Konya  
 Ankaragücü İ.B.B. Spor  
 Fenerbahçe G.Birliği  
 Kocaeli Galatasaray  
 Beşiktaş Gaziantep  
 Denizli Trabzon  
 Bursa Kayseri  
 Eskişehir Sivas  
19:15
Sivasspor - Bursaspor
Turkcell Super Lig
20:00
Gaziantepspor - Ankaragücü
Turkcell Super Lig
20:00
Gençlerbirliği - Eskişehirspor
Turkcell Super Lig
20:00
İ.B.B. Spor - Ankaraspor
Turkcell Super Lig
21:45
Trabzonspor - Beşiktaş
Turkcell Super Lig (LİG TV)