kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Oyuncu kadrosunun amatör olması beni endişelendirdi!

12.09.2008
* ROL NASIL TEKLİF EDİLDİ?
Seyfi (Teoman) bana senaryoyu verdiğinde hemen okudum. Benim için projeye girmek için iki kriter var. Birisi yönetmenin kimliği, diğeri de senaryoyu okuduğum zamanki etkileyiciliği... Filmin yapımcıları Yamaç Okur'u ve Nadir Öperli'yi de tanırım. Onlarla iyi bir iş yapmanın önemli olacağını düşünerek projeye 'evet' dedim. Oyuncu kadrosunun amatör, yarı-profesyonel olması ise beni ilk anda endişeye sürükledi. Ama sonradan bunun benim değil, daha çok yönetmenin problemi olacağını düşündüm. İlk başta küçük bir sarsıntı geçiriyorsunuz. Ama sonradan bunun iyi bir deneyim olduğunu düşünüyorsunuz.

* KASAP ROLÜ NASIL DOĞDU?
Hasan karakteri benim ilk gençlik yıllarımı taşrada geçirmiş olmam nedeniyle çok tanış olduğum bir karakter. Başından başarısız bir evlilik geçmiş, okulunu bitirememiş, iş tutamamış babasının mesleği olan kasaplığa dönmüş bir adam. Bir anlamda da geçmişteki hatalarını temize çekme çabasıyla yeğenlerine yöneliyor. Yeğenlerinin de kendisine öyle bir ilgisi var. Onu rol model olarak alıyorlar. Amcaları onların hayatını yönlendiren bir adamken, başlarından geçen bir ölümün ardından rolü değişiyor. Bu anlamda da kaygan bir karakter. Dikiş tutturamıyor diyelim.

* YENİ PROJELERİ NELER?
Yaşamımı İstanbul dışında oluşturmaya çalıştım. Bunu da başardım; Bodrum'da yaşıyorum. Oyunculuk yaptığım için bir ayağım da İstanbul'da. Beni buraya asıl bağlayan Devlet Tiyatroları'ndaki görevimdi. 2009 Şubat'ında inşallah o görevimden ayrılıyorum. Onun dışında reklam seslendirmesi yapmaya devam ediyorum. Beni bir parça güçlü kılan ve her projeye 'evet' dememi sağlayan reklam seslendirmeleri. Onun dışında TV dizilerinden uzak duruyorum, neredeyse hiç yapmıyorum diyebilirim. Bitmeyen dizi çekimlerinin içinde olma ihtimalim yok benim! Bitmeyen koperatif taksiti gibi, öde öde bitmiyor. O bakımdan benim tabiyatıma en uygun şey sinema... Prensip olarak her yıl bir film yapma niyetindeydim, ki bu sene benim için çok verimli oldu. Üç film yaptım. Biri 'Tatil Kitabı', Ümit Ünal'la 'Gölgesizler', en son da Tolga Örnek'le 'Devrim Arabaları'.