kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
24: Exile'ın yıldızları: Gil Bellows, Kiefer Sutherland ve Robert Carlyle

Sinefiller için...

HAZIRLAYAN: KAYA GENÇ
21.08.2008
* Aynalar'ın başrolündeki Kiefer Sutherland'i en son iki sene önce The Sentinel'de, sinemada seyretmiştik. 2001 yılından bu yana kendini 24 dizisine adamış durumda. Gelecek sene sinema filmi de çekileceği açıklanan 24'le Sutherland, kendisini sinemadan uzaklaştıran diziye sinemada son noktayı koyacak. ABD'nin terörle mücadele birimi CTU'da çalışan ajan Jack Bauer'ı özleyenlere iki haber: 24'ün yedinci sezonu ocak ayında ABD'de başlayacak.

* Daha yakınlarda, 23 Kasım'da 24'ün altıncı ve yedinci sezonları arasında köprü işlevi görecek olan 24: Exile'da Jack Bauer'ın 2017 yılındaki maceralarını seyredeceğiz. Kendini askeri bir darbenin yaşandığı bir Afrika ülkesinde bulan Jack, bir yandan da geçmişte yaptıkları yüzünden mahkeme önüne çıkarılmaya çalışılıyor. Ama unutmayın: Bu defa olaylar 24 değil, iki saatte geçiyor.

* Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi'nin 20 milyon dolara mal olduğunu biliyor musunuz? Peki Pekin Olimpiyat Oyunları hazırlıkları için 2001 ve 2007 yılları arasında 41 milyar dolar para harcandığını?

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNDEN...
* Kediler arasında yaşanan çeşitli heyecanlı ve eğlenceli münasebetleri çizgi film formatında karşımıza getiren Kediler Şehri'ni bahane ederek hep dört ayağı üzerine düşen bu vefasız, siyah olanı şanssızlık getiren, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed tarafından çok sevilen hayvan hakkında önemli bilgilere hızlıca bir göz atalım... Kedilerin atası, MÖ 8000'lerdeki Afrikalı vaşaklar. Tarihin bilinen en ağır kedisi 21.3 kilo ağırlığındaki Himmy. Kimi kaynaklara göre 44 kilo ağırlığında Snowbie isimli bir kedi de 20. yüzyılda yaşamış. Bilinen en küçük kedi ise bir çek defteri büyüklüğünde olduğu söylenen Tinker. Kendisi 2007 yılı kasım ayında aramızdan ayrıldı.

* Son olarak dünyanın en gezgin kedisine bir bakalım: Hamlet isimli Kanadalı kedi, muhtemelen yaşadığı varoluş sorunları sonucunda Toronto'da uçağın kargo bölümününde kendini görevlilerden saklamayı başarmış. Merak içindeki sahiplerini yedi hafta beklettikten sonra Hamlet dönmek ya da dönmemek sorununu çözmüş, 600 bin kilometrelik yolculuğunun ardından sıcak yuvasına dönmüş.

* Cash'in müziklerini Michel Gondry filmlerindeki işlerinden tanıdığımız Jean- Michel Bernard yapmış. Bernard daha önce Ray Charles'ın arkasında çalan orkestranın yöneticisiymiş.

* Ruhuma Asla'nın yönetmeni Peter Bacso, 6 Temmuz 1928'de Çekoslovakya'da doğmuş. Liseden mezun olduktan sonra oyunculuk ve tiyatro yönetmenliği yapan sanatçı 19 yaşında Geza Radvanyi'nin yanında asistanlık yapmış. Senaryo editörlüğü ve yazarlığı yaptıktan sonra 1950'de Macaristan Tiyatro ve Film Okulu'ndan mezun olan Bacso, ilk uzun metrajlı filmini 1963'de çekmiş. Bürokrasi hakkında alaycı bir yapım olan Sanık'ı ise 1969'da yönetmiş. Genellikle alaycı üslubu, komedi ve müzikal öğelerini kullanımıyla dikkat çeken sanatçıyla bu hafta Ruhuma Asla sayesinde tanışıyoruz.
Haberin fotoğrafları