kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Sinefiller için...

HAZIRLAYAN KAYA GENÇ
07.08.2008
* Ziyaretçiler hakkında Chicago Sun-Times'dan Roger Ebert diyor ki: "Bir evin basılması konusunda, aralarında Soğukkanlılıkla'nın da olduğu ve bu malzemeyi kanlı 'olaylar'dan daha değişik biçimde işleyen pek çok güzel film yapıldı. Ziyaretçiler de iyi çekilmiş bir film, ne de olsa görüntü yönetmeni koltuğunda deneyimli bir isim, Peter Sowa oturuyor... Film yapmak için yola çıktığı şeyi yapıyor. Ancak yapmak istediği şeyi yapma hakkını nereden alıyor, bundan emin değilim. Yönetmen Bertino'nun iyi bir yönetmenin içgüdülerine sahip olduğu söylenebilir. Umarım ki eline bunları konuşturabileceği daha iyi bir malzeme de geçsin."

* Aynı film hakkında San Francisco Chronicle'dan Mick Salle'ın yorumu ise çok daha ilginç: "Gerilim filmleri diye bir tür olduğunu duymuşsunuzdur. Eski moda bir şey. İşte size yeni binyıla yaraşan yeni bir tür: Söz veriyoruz öleceksiniz filmleri... Bu yılın başlarında gösterilen Ölümcül Oyunlar bu türün kat planı gibi bir şeydi. Şimdi ise elimizde evin bitmiş hali var: Yabancılar daha olaylar başalamadan bize filmdekilerin en sonunda öleceğini söylüyor. Elbette daha hâlâ bu tür için ince ayar çalışmaları sürmekte. Mesela daha hikâye başlamadan başrol oyuncularının gaddarca katlediledeceğini açıklıyorsunuz değil mi, o zaman seyircinin ölmesini görmekten zevk alacağı kişileri filmde oynatmalısınız. O zaman seyirci de 'Harikaymış ya, Liv Tyler en sonunda ölecek diyor baksana. Gel sonuna kadar kalalım, nasıl öldürecekler kızı bir görelim,' diye düşünebilir."

* Uyurgezer'in yönetmeni Bill Maher daha önce (Kara Şövalye gibi karanlık bir Batman filmi olmayan) Batman & Robin'de görsel efekt departmanında çalışmış.

* Uyurgezer'de 15 yaşındaki AnnaSophia Robb (ilginç bir isim), Tara rolünde karşımıza çıkıyor. Ziyaretçiler'de ise en önemli karakterin adı Tamara.