kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Ameliyat yöntemini kendim seçtim

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
10.09.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Ameliyat yöntemini kendim seçtim
Penguen dergisinin kurucularından karikatürist Erdil Yaşaroğlu, gözlüklerinden Amerikan Hava Kuvvetleri askerleri ve NASA astronotları tarafından da kullanılan 'ilasik' yöntemiyle kurtuldu. Erdil Yaşaroğlu, operasyon öncesinde ve sonrasında yaşadıklarını anlattı:

* Kaç yıl gözlük kullandınız?
Lise 2'den beri gözlerim bozuk. Hem gözlük, hem de lens kullanıyorum.

* İlasik ameliyatı olmaya nasıl karar verdiniz?
Uzağı görememem, günlük hayatımı etkilemeye başlamıştı. Özelikle de motor kullanırken... Motor kullanmak benim en büyük hobim. Maalesef lens kullandığım zaman lens kuruma yapıyor ve görüşümü etkiliyordu. Kask içinde gözlük kullanmak da çok tehlikeli olacağından, gözlüklerimden kurtulmaya karar verdim.

* Neden ilasik yöntemini tercih ettiniz?
Ölene kadar karikatür çizmek istiyorum. Bu yüzden gözlerim benim için önemli. Tüm lazer ameliyatlarını araştırdım ve birçok doktorla görüştüm. Dr. Efekan Coşkunseven'in tecrübesi ve ilasik yöntemi hakkında anlattıkları beni çok etkiledi. Lazer, herkes gibi benim de kafamı karıştırıyordu. Ancak ilasik uygulamasının kişiye özel çözüm üretmesi ve Amerikan Hava Kuvvetleri askerleri ve NASA astronotları tarafından kabul edilen bir yöntem olması güvenimi artırdı. Tabii ki bunda doktorumun detaylı anlatımı ve bana verdiği güven duygusu da çok önemliydi.

* Şu anda rahat görebiliyor musunuz?
Evet, yüzde 100 net görebiliyorum. Artık rahat rahat motosiklet kullanabileceğim ve karikatür çizebileceğim için çok mutluyum.