kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR

'Pandora'nın Kutusu' dışarıya açılıyor

Yeşim Ustaoğlu'nun yeni filmi 'Pandora'nın Kutusu' seyirciyle ilk kez geçtiğimiz cumartesi günü Toronto Film Festivali'nde buluştu. Bugünlerde dünya sinema gündemini ziyadesiyle işgal eden festivalin 'Çağdaş Dünya Sineması' bölümünde yer alan filmin başrollerinde Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran var. Hastalanan yaşlı annelerini ziyarete giden kardeşlerin buluşma hikayesi üzerinden orta sınıf ahlakını sorgulayan Ustaoğlu; festival için yaptığı açıklamada filmi bir yalnızlaşma ve yabancılaşma öyküsü olarak tanımlamış.

İSPANYA'DA YARIŞACAK
Modernizm ve kapilatizmin sınırları içinde kendilerine ve çevrelerine yabancılaşan bireyleri anlatan film, festival kapsamında bu cuma günü yeniden gösterilecek. Ana yarışması olmayan, iki yıl önce 'Takva'nın aldığı Kültürel Yenilik ve FIPRESCI gibi yan ödülleri olan Toronto'dan 'Pandora'nın Kutusu' yarışmak için İspanya'ya gidiyor. Sinema dünyasının önemli festivallerinden, İspanya'nın Bask bölgesinde düzenlenen '56. San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nin büyük ödülü Altın İstiridye için yarışacak olan Ustaoğlu'nun rakipleri arasında önemli isimler var.

RAKİPLERİ ÖNEMLİ!
Festivalin gediklisi İngiliz Michael Winterbottom, benzersiz incelikteki olağan yaşam hikayeleriyle Hirokazu Kore-eda'nın yanı sıra İranlı Samira Makhmalbaf da yeni filmleriyle 18-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalde yarışacak.