kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hasan Vatan

'Teknoloji ihtiyacı için iftardan sonra da açığız'

TİMUR SIRT
05.09.2008
Vatan Bilgisayar Kurucusu ve Başkanı Hasan Vatan, "Orucunu açan müşteriye alışveriş imkânı vermek için mağazalarımızı 23.00'e kadar açık tutacağız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Teknoloji ihtiyacı için iftardan sonra da açığız'
Teknoloji perakende sektöründe rekabet iftardan sonra da devam ediyor. Vatan Bilgisayar'dan yapılan açıklamada ramazan boyunca mağazaların gece 23.00'a kadar açık kalacağı duyuruldu. Yılın ilk yarısında daralan pazar ve artan rekabete karşın farklılaşmayı başardıklarını kaydeden Vatan Bilgisayar Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan, "Rekabet koşulları tüm oyuncuları yeni fikir üretmeye zorluyor. Çalışanlarımızın mesaiye kalarak yaptığı fedakârlıkla ramazan ayı boyunca iftardan sonra da açık olacağız" dedi. Vatan, gece 23.00'a kadar açık kalan mağazalarda ürün bazında yapılan kampanyaların dikkat çektiğini, uygulamaya fazla mesailerle tüm ramazan ayı boyunca devam etmeyi planladıklarını söyledi.

LCD VE PLAZMA SATIŞLARI PATLADI
Mağazaların bu yılın ilk 6 ayında beklentilerine yanıt bulamadığına dikkat çeken Vatan, "Biz gelecek 6 aydan umutluyuz. Durgunluk olsa da LCD ve plazma televizyon satışları bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 10 artmış. Bu yılın yıldızı LCD ve plazma televizyonlar diyebiliriz. Son bir ayda kapatma davası sonucunda kriz beklentisi zayıflayınca alışveriş hızlandı. Ağustos ayında satışlarda yaklaşık yüzde 25'lik artış gerçekleşti. Bu da geleceğe yönelik beklentilerimizi pozitif etkiledi.

DEPOLAMA İŞİ ARTTI
Dijital fotoğraf, müzik ve video arşivleri artınca tüketicinin çılgın gibi bellek kartı ve harici sabit disk kullanmaya başladığının altını çizen Hasan Vatan sözlerine şöyle devam etti: "Sabit disklere ilgi arttı. İnsanlar tüm arşivlerini bu disklere taşıyor. Yine bellek kartları satışlarında da büyük artış oldu. Sadece sabit disk satışları neredeyse yüzde yüz artış gösterdi."