kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hürriyet, başbakanın açıklamalarını koymadı

HABER MERKEZİ
09.09.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Hürriyet, başbakanın açıklamalarını koymadı
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ile Doğan Grubu patronu Aydın Doğan arasındaki tartışma, grubun gazetelerinde geniş yer buldu. Hürriyet, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine hiç yer vermezken, Aydın Doğan'ın sözlerini öne çıkardı. Doğan Grubu gazeteleri haberi sayfalarına şöyle taşıdı:

Hürriyet: Aydın Doğan'ın "Biat etmeyiz" sözünü manşetten veren gazete, Posta gazetesinde de yer alan 4 yolsuzluk iddiasına birinci sayfadan yer verdi. Başbakan Erdoğan'ın iddialarına sayfalarında hiç yer vermeyen gazete, "Başbakan yine medyayı suçladı" diyerek ne Hilton, ne de frekans talebinden tek satır bahsetmedi. Gazetenin dört köşe yazarı Doğan'ı savunup, Erdoğan'ı suçladı.

Milliyet: Gazete sür manşetinde Aydın Doğan'ın ağzından "Ne biliyorsan hemen açıkla" derken, Başbakan Erdoğan'ın önceki gün İstanbul'da yaptığı konuşma hemen yanda "Yine Doğan'ı hedef aldı" başlıklı küçük bir kutuda yer aldı.

Posta: Birinci sayfasının büyük bir kısmını tartışmaya ayıran gazete, "Ak kararıyor" başlığıyla verdiği haberinde AK Parti hakkındaki dört yolsuzluk iddiasını işlemiş. Manşetin yanında Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu bir habere "Şantaj gibi" başlığıyla yer veren gazete, içerde bir sayfaya yakın Aydın Doğan'ın mektubuna yer vermiş. Başbakan Erdoğan'ın sözlerine ise içerde yer verilmemiş.

Radikal: Birinci sayfanın alt kısmında "Erdoğan ısrar ediyor" başlığıyla olan haber, iç sayfalarda bir sayfaya yakın verilmiş. İç sayfalarda Erdoğan'ın sözlerine ve Aydın Doğan'ın yanıtına aynı oranda yer verilen haberin yanı sıra iki köşe yazarı konuya değindi.

Referans: Gazete, manşetinden "Erdoğan'dan aleyhte yayın yapmayın tehdidi" başlığıyla verdiği haberi, içerde tam sayfa olarak işlemiş. Erdoğan'ın sözlerine de yer verilen haberde, Aydın Doğan'ın açıklamasına da geniş yer verilmiş.

Vatan: Sür manşetinde "Herkes SABAH gibi olsun istiyor" başlığıyla verdiği haberini içerdeki iki sayfasında sürdüren gazete, Aydın Doğan'ın açıklamalarına tam sayfa yer verirken, Erdoğan'ın sözlerine yandaki sayfasında daha küçük ölçüde yer vermiş. 5 köşe yazarı da bu konuyu işledi.