kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hyundai i30'a 5 yıldız

Giriş Saati : 28.08.2008 15:18
Hyundai'nin kompakt segmentteki otomobili i30'un, güvenlik derecelendirme kuruluşlarından Euro NCAP'in gerçekleştirdiği çarpışma testlerinde en yüksek derece olan 5 yıldız aldığı bildirildi.

Hyundai'den yapılan açıklamada, i30'un, Hyundai'nin tüketiciye en yüksek kalite ve güvenliği sunmak için yaptığı çalışmaların en iyi örneklerinden biri olduğu belirtildi.

Bir önceki testte sadece 1 puan ile 5 yıldızı kaçıran Hyundai i30'un, yapılan küçük müdahalelerle bu kez 5 yıldız aldığı vurgulanan açıklamada, Hyundai i30'un özellikle diz ve uyluk kemiği bölgelerindeki yaralanma riskini azalttığı, çarpışma esnasında yolcu kabini ile ayak dayama bölümünün sabit kaldığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, i30'a, çocuk koruması testinden dört yıldız ile ''küçük aile otomobili'' kategorisindeki en yüksek sonuçlardan birini ve yaya güvenliğinde ise segment ortalaması olan iki yıldız verildiği bildirildi.
Hyundai Motor Avrupa Başkanı Kun-Hee Ahn'ın, Hyundai i30'un aldığı sonuçtan son derece memnun olduklarını söylediği, üstün teknolojisini, dikkat çekici tasarımını ve gelişmiş güvenlik özelliklerini en iyi şekilde sunan i30 ile diğer modellerde olduğu gibi huzurlu, güvenilir, kaliteli ve üstün güvenlikli bir araç sunduklarını belirttiği ifade edildi.

(AA)