kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dericilerin yeni başkanı Kızıltaş oldu

Giriş Saati : 08.09.2008 17:42
Güncelleme : 08.09.2008 18:30
Yeni Haber
Deri Tanıtım Grubu (DTG) İcra Kurulu Başkanlığına Ali Murat Kızıltaş getirildi.

Kızıltaş, ilk aksiyonun, geçen yıl Türk derisine kimlik kazandırmak amacıyla başlatılan ve dünyaca ünlü tasarımcı Ivan Chermayeff tarafından üretilen etiket çalışmasının lansmanı olacağını açıkladı.

DTG'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) çatısı altında kurulan DTG İcra Kurulu Başkanlığına Kızıltaş'ın seçildiği bildirildi.
Başkanlığı Kızıltaş'a devreden Ümit Zaim, DTG'nin kuruluş aşamasında ortaya konan tüm hedefleri gerçekleştirdiğini ve sadece kendi sektörü için değil diğer sektörler için de örnek bir yapı olduğunu, sektörel sivil hareketin çıtasının yükseldiğini vurguladı.

Artık Türk dericiliğini yarınlara taşıyabilmek ve dünya konjonktüründe hak ettiği yeri alabilmesini sağlayabilmek için yeni projelerin üretilmesi gerektiğini ifade eden Zaim, "Bu nedenle daha genç ve dinamik kanaat önderlerinin DTG projesinin direksiyonuna geçmesi gerekiyordu. Bu bir bayrak değişimidir. Sayın Kızıltaş ve yeni DTG İcra Kurulunun bu görevi layığı ile yerine getireceğine inanıyorum. Onları destekleme ve hayata geçirecekleri projelerde yanlarında olmaya devam edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Ali Murat Kızıltaş da, DTG'nin marka algısı en güçlü sektörel sivil hareket olduğunun altını çizerek, ortaya konan konsensüsle bu göreve seçilmesinden dolayı büyük onur duyduğunu dile getirdi.
Hedef büyüttüklerini, DTG'yi ve Türk derisini uluslararası marka yapma, sektörü hak ettiği yerlere ve yarınlara taşıma vizyonu çerçevesinde ses getirecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Kızıltaş, şunları kaydetti:

"ACİL TEDBİRLER ALINMALI"
"Dericilik sektöründe eğitim konusunun irdelenmesi, uluslararası pazarlarda İtalya, İspanya, Fransa'nın yarattığı boşlukların doldurulması için alınacak acil tedbirler, küreselleşme faktörünün Türk deri sektörüne yansımasının avantaj olarak kullanılması ve dünya deri ticaretinden daha büyük bir pay alabilmek için farklı pazar arayışları yeni dönemde odaklanacağımız konular olacak.

İlk aksiyonumuz, geçen yıl Türk derisine kimlik kazandırmak amacıyla başlatılan ve dünyaca ünlü tasarımcı Ivan Chermayeff tarafından üretilen etiket çalışmasının lansmanı olacak. Onu takiben de hem yurt içinde ve hem de yurt dışında Türk derisi ile ilgili tanıtım çalışmaları başlatacağız. Hedefimiz, nerede olursa olsun Türkiye denildiğinde Türk deri mamullerini akıllara getirmek. Bu projeleri zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız."

DTG İcra Kurulu İnci Deri'den Ali Murat Kızıltaş'ın Başkanlığında, Matraş Dış Ticaret A.Ş.'den Erdal Matraş, Derimod'dan Sedef Orman, G.R. Deri'den Mustafa Şenocak, Güven Karaca Deri Ticaret'ten Güven Karaca, Gündüz Kürk A.Ş.'den Ruken Mızraklı ve Alak Tur. İnşaat Deri'den Adnan Alak'tan oluştu.
AA