kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kredi kartı faizleri değişmeyecek

Giriş Saati : 08.09.2008 16:51
Güncelleme : 08.09.2008 17:43
Yeni Haber
Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını açıkladı. Buna göre, 1 Ekim- 31 Aralık tarihleri arasında kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı; Yeni Türk Lirası için yüzde 4,39, dolar için yüzde 2,54 ve euro için yüzde 2,30, aylık azami gecikme faizi oranı ise Yeni Türk Lirası için yüzde 5,14, dolar için yüzde 3,11 ve euro için ise yüzde 2,82 olarak uygulanmaya devam edecek.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 11 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan, Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği'nde belirlenen ve 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan aylık azami akdi ve gecikme faiz oranları değiştirilmedi. Yeni Türk Lirası için yüzde 4,39, dolar için yüzde 2,54 ve euro için yüzde 2,30, aylık azami gecikme faizi oranı Yeni Türk Lirası için yüzde 5,14, dolar için yüzde 3,11 ve euro için ise yüzde 2,82 olarak belirlenen kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 1 Ekim- 31 Aralık tarihleri arasında da geçerli olacak.

Oranların azami olduğu vurgulanan açıklamada, bankaların kredi kartı işlemlerinde 1 Ekim'den itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulayamayacağı belirtildi. Açıklamada, bankaların bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebileceği ifade edilirken, 1 Ocak 2009'dan itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranlarının Merkez Bankası tarafından yeniden tespit edileceği kaydedildi.

BANKA TÜKETİCİLERİ UYARDI
Açıklamada, bankaların, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediğine dikkat çekilerek, bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamalarının yararlarına olacağı uyarısında bulunuldu.