kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

"Sivasspor'un yerini alacağız"

Giriş Saati : 08.09.2008 12:41
Güncelleme : 08.09.2008 19:47
Yeni Haber
Gaziantepspor'un başarılı futbolcusu Mehmet Yozgatlı, geçen sezon ligde önemli başarılara imza atan Sivasspor'un yerini Gaziantepspor'un alacağını söyledi. Futbola gözünü Almanya'da açan Mehmet Yozgatlı, bu sezon Beşiktaş'tan Gaziantepspor'a transfer olan Yozgatlı, Sportmen Dergisi'ne önemli açıklamalar yaptı.

Gaziantepspor'u köklü kulüp ve hedefi olan bir takım olduğu için seçtiğini belirten Yozgatlı, Kırmızı-siyahlı takımda başarıya inanıyor.
Tecrübeli futbolcunun kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplar şöyle:

Neden Gaziantepspor'u seçtiniz?

Benim Gaziantepspor'u seçmem en başta köklü kulüp ve hedefi olan bir takım. Belki son 2-3 sezondur alt sıralarda yer aldı ama bu sene hedefi olan bir takım yaptığı transferlerle onu gösteriyor. İstanbul'dan sonra Gaziantep'te başarılı olacağımı düşünüyorum. Tek hedefimiz Gaziantepspor'un ligi iyi bir yerde bitirmesi için elimizden geleni yapacağız.

Futbola başlama hikayeniz nasıl oldu?

Ben Almanya'da doğdum. Futbola orada 4 yaşında başladım. 12 yaşına kadar Almanya'da altyapı takımlarında oynadım. Bir hocamız vardı Metin Hoca Allah ondan razı olsun beni aldı Türkiye'ye getirdi. İstanbulspor'da seçmeler vardı, orada hocamız Saffet Susiç'ti yardımcı hocamızda Ziya Doğan'dı. Bana kalmamı istediler. Ziya hoca beni çok beğendi idmanlarda ve kalmamı istedi. Futbola böyle başladık ve 2 sene Galatasaray'a gittim geç yaşta kupalar kazandık.

Galatasaray'da Avrupa heyecanı da yaşadınız?

Evet, öyle oldu. Pek fazla şans bulmasamda UEFA kupası ve süper kupa kaldırma heyecanını yaşadım.Galatasaray'da bunlar benim için güzel anılardı. Galatasaray'da pek ön plana çıkamadınız ama Fenerbahçe'de patlama yaptınız bunu nasıl değerlendireceksiniz?
Galatasaray'da çok gençtim 19-20 yaşlarındaydım. Şöyle söyleyeyim Galatasaray'da daha hamur dönemindeydim. Fatih hocamız sağolsun bana çok destek verdiler. Galatasaray'da çok büyük tecrübeler yaşadım. Büyük futbolcularla genç yaşta futbol oynadım. Galatasaray'da öğrendiklerimi İstanbulspor'da yapmaya başladım. Fatih hoca çok sevdiğim hoca bana çok şeyler öğretti. Diğer abilerimde bana destekçi oldu. İstanbulspor'da kendimi göstermeye başladım ve Fenerbahçe'ye transferim gerçekleşti. Fenerbahçe'ye transfer olduktan kendime bir hedef seçtim hedef İstanbul'da 3 büyük takımda oynamaktı. Galatasaray'da oynadım, Fenerbahçe'de oynadım ve son olarak Beşiktaş'ta oynadım.

Beşiktaş'a gelmen için Rüştü Reçber'mi baskı yaptı?

Hayır. O zaman Rüştü abiyle pek görüşmedik. Ben Beşiktaş'a transfer olduktan sonra Rüştü abinin orada olmasına çok sevindim. Bana her konuda yardımcı olacağını düşündüm ve bana her konuda destek verdi. Beşiktaş'ta kısa maceramızın ardından soluğu Gaziantepspor'da aldım. İnşallah burada güzel bir sezon geçirip Gaziantepspor'u layık olduğu noktaya taşırız.
İstanbulspor, Galatasaray, Adanaspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş macerası yaşadın. Galatasaray ve Fenerbahçe'de pek şans bulamadın, Beşiktaş'ta ise ciddi sakatlık yaşadın. Gaziantep senin yükselme durağın mı olacak

Bu sezon Mehmet Yozgatlı'nın yılı mı olacak?

Ben 12 yıldır profeyonelim hiçbir zaman ciddi sakatlıklar geçirmedim. Allah'ıma çok şükür bir ameliyat geçirmedim. Ama Beşiktaş'a gittiğimde sürekli sakatlıklarla uğraştım. Fenerbahçe ile oynanan süper kupa maçında ayak yan bağlarım yırtıldı. 3 hafta oynamadım. Düzeldi tekrar sakatlık yine yakaladı. Ardından beni bel fıtığı yakaladı. Bel fıtığı beni çok yıprattı. Bel fıtığı ağrısı olan insanlar bilir nasıl bir hastalık olduğunu. Bel fıtığı olunca yürüyemiyorsun, oturamıyorsun, yatamıyorsun o kadar tuhaf bir hastalık ki inanamazsınız. yaklaşık 4 ay bel fıtığından dolayı Beşiktaş'ta oynayamadım. Dediğiniz gibi yaylanma bir sezon geçirdim. İnşallah Gaziantepspor'da beklenen çıkışı yapacağım ve başarılı olacağıma inanıyorum.

Gaziantepspor'da neler yapabilirsin?

Ben ilk geldiğimde beni santrafor olarak oynattılar. Daha sonra Galatasaray'da beni Fatih hoca beni sağ tarafa attı bana en büyük katkısı bu oldu. O kanatta oynayabileceğimi hissettim. Çünkü ben çok çabuk bir oyuncu olduğum için bu tarafta faydalı olacağımı düşündüm. Daha sonra İstanbulspor'a geldiğimde o zaman Aykut Kocaman vardı oda beni sağ kanatta oynattı. Bir şekilde sağ açık oyuncusu olduk. Şimdi beni santrafora koysalar oynayamam. Daha çok sağ açıkta iyi oynarım.

Ümit Milli takım, U19 Milli takımı, A2 Milli takımda oynadın ama bir türlü (A) Milli takıma çağrılmadın. Altyapıda çok önemli başarılar alıyor ama oyuncu çıkarılamıyor sende bir örneksin sence problem nereden kaynaklanıyor?

Problemin nereden kaynaklandığını bende bilmiyorum. Ümit Milli takımında başarılı ancak (A) Milli takımında oynamaması çok kötü bir durum. Bir oyuncu kendini geliştirmediği zaman hiçbir işle uğraşamaz. Mesela (A) Milli takım maalesef ben bunları yaşadım. Ümit Milli takımında çok iyi sezonlar geçirdim çokta gol attım. A2 Milli takımında da oynadım golde attım. Ondan sonra her futbolcuda olduğu bende düşüş yaşadım. Bir türlü (A) Milli takım benim için kısmet olmadı. Hiçbir zaman hocalara beni niye çağırmıyorsunuz diye sitemde yapmadım. Hocalarımın kararına saygı duyuyorum. İnşallah Gaziantepspor'da iyi bir çıkış yakalarsam (A) Milli takıma giderim diye düşünüyorum.

Adana'yı çıkarırsak bu zamana kadar İstanbul'da oynadın. İstanbul'dan sonra ilk kez Anadolu'ya çıkıyorsun. Gaziantep'e gelirken düşündün mü?

Benim ailem var, çocuğum var. Bekar olduğunuz zaman tesislerde kalma şansınız daha fazla ve kendinizi futbola verirsiniz. Benim yanımda ailem olduğu zaman benim için hiç önemli değil, Doğu tarafı olsun, Ege tarafı olsun her yere giderim. Yeterki kafam rahat olsun, ailem yanımda olsun.

İstanbul'da oynarken Gaziantep'i nasıl bir deplasman olarak bilirdiniz. Gaziantep'e çekinerek mi yoksa çok rahat mı gelirdiniz?

Gaziantepspor kötü bir takım değil her zaman zor bir takım oldu. Gaziantep deplasmanı hiçbir zaman kolay olmadı. Belki son 2-3 sezondur takım düşmeye oynadı ama her zaman Gaziantep korkulu takım oldu. Gaziantep geçen sezon çok iyi sezon geçirmedi ama baktığınızda 3 büyük takımlara sıkıntı yaşattı. Gaziantep'e geldiğimiz zaman içimizde korku olurdu. İnşallah Gaziantep'den maçı alırız, inşallah kötü sonuç olmaz diye dua ederdik.

Gaziantep'te en çok neyi seviyorsunuz. Mesela fıstık, baklava veya lahmacun ne hoşunuza gidiyor?

Valla bu saydıklarınız bizim için çok tehlikeli ama gerçekten Gaziantep'in mutfağı çok güzel. Reklam gibi olmasın ama İmam Çağdaş'a gittik, ekmeğinden tutun, ayranından, patlıcan kebabı olsun, baklavası muhteşem ben burada korkuyorum kilo alacağım diye.

Mehmet Yozgatlı futbol dışında neler yapar?

Benim vaktim çocuklarım. 4 yaşında bir oğlum var boş zamanımda genellikle ailemle zaman geçiririm. Ailemle gezerim, dolaşırım. Çocuğumla oynarım maket uçağımız var onunla oynarız. Benim için her şeyden önemli çocuklarım başka bir şey düşünmüyorum. Çocuklarım, çocuklarım, çocuklarım.

İstanbul gibi bir şehirde yaşadın, Gaziantep'de zorluk yaşayacağınızı düşündünüz mü?

Yok. Öyle zorluk yaşacağımı düşünmedim. Gaziantep Türkiye'nin sayılı büyük şehirlerinden bir tanesi. İstanbul'da aradığınız her şey Gaziantep'de de var. Park olsun, bir eğlence merkezi olsun her şey burada da var. O yüzden ben Gaziantep'te sıkıntı ve zorluk yaşacağımı düşünmedim. Gaziantep çok güzel şehir burada sıkıntı yaşacağımı düşünmüyorum.

Çok hocayla çalıştın senin için yeri ayrı olan bir hoca var mı?
Tabii ki çok hocayla çalıştım ama her hoca farklı farklı. Benim gerçekten sevdiğim hoca Saffet Susiç ve Ziya Doğan'dır. Çünkü gerçekten beni Mehmet Yozgatlı yapan o insanlardır. Öyle düşünüyorum çünkü ben onların sayesinde yükseliş yaptım. Saffet Susiç ve Ziya Doğan'ın benim için ayrı bir yeri var.

Lakabın var mı?

Beni öyle özel lakabım yok. Ya Mehmet yada Yozgatlı diye çağırırlar ama İstanbulspor'da bana Beckham derlerdi.

Sahaya çıktığın zaman seni tedirgin eden oyuncu oldu mu?

Hayır, olmadı. Ben sahaya çıktığım zaman ofansif oyuncuyum. Şundan korkuyorum diye hiç öyle bir endişem yok. Onlar benden korksun istiyorum her zaman.

Nurullah hocayla çalışmak nasıl?

Valla doğrusunu söylemek gerekirse Nurullah hocayla çalışmanın çok keyifli olduğunu söyleyebilirim öncelikle. Futbolcuların özelliğine göre kondisyon çalışması yaptırıyor onları çok iyi ayarlıyor. Gerçekten hoca değilde abi gibi davranıyor futbolculara buda bizim için avantaj diye düşünüyorum. Nurullah hocayla çalışmaya başladığımızdan bu yana üstelik her gün çift idman yaptık. Hiçbir oyuncu gelipte hocam bunu yapmayalım, şunu yapmayalım diye şikayette bulunmadı. Her şey düzgün ve keyifli şekilde gidiyor. Hoca değil abi futbolcuların hepsiyle tek tek ilgileniyor. Şu anda Allah'a çok şükür çok iyi gidiyor inşallah böyle devam eder.

Futbol nereye kadar?

Ayaklarımın gidebildiği yere kadar futbol oynamayı düşünüyorum.

Fenerbahçe'de seni Hooijdonk ile frikik çalışırken gördük. Gaziantepspor'da seni frikik atarken görecek miyiz?
İnşallah fırsat gelirse atarız. Fenerbahçe'ye ilk gittiğim haftası Hooijdonk'a şut atmak istediğimi söylemiştim. Oda kabul etti ve gerçekten ondan çok şeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Çünkü Hooijdonk bana her şeyin detayını anlattı. Tabii ki burada karar hocamızın eğer hocamız derse frikik sen kullanacaksın ben seve seve kullanırım. İnşallah Hooijdonk'un çalışması faydalı olmuştur.

Senin unutamadığın bir anın var mı?

İstanbulspor'da unutamadığım bir anım var. Aykut Kocaman hocamızdı akşam idman yapmıştık. Aykut hoca yarın akşam 6'da idman var demişti. Bizim genç bir oyuncumuz vardı, Güven belki bilirsiniz. Aykut hoca yarın akşam idman 6'da demişti, Güven akşam olduğunu duymamış ve o sabahın 5,30'da tesislere gelmişti. Sabah 6'da olduğunu düşünmüş İstanbul gibi bir şehirde yani o gün tesislerde inanılmaz kahkahalar atmıştık. O anı hiç unutamıyoruz.

Futboldan sonra ne düşünüyorsunuz?

Şimdi bir şey söylemek yanlış olur. Futboldan sonra ne yapacağım belli değil. Futbolu bıraktıktan sonra bir süre aileme zaman ayırmak istiyorum. Çünkü bir türlü aileme vakit ayıramadım. 5-6 ay veya 1 yıl ailemle birlikte olduktan sonra belki bir hocalık düşünebilirim. Şu anda ne söylesem yanlış olur.

Mehmet futbolcu olmasaydı ne olurdu?

Ben Almanya'da Yüksek Liseyi bitirdim. Eğer futbolcu olmasaydım her halde bankacı olurdum. Ben normalde bankada bir işte çalışacaktım. Hatta bir iş bulmuştum, bir bankada çalışacaktım. O esnada Türkiye'ye geldim, eğer Türkiye'de futbolcu olmasaydım orada bankacı olurdum diye düşünüyorum.

3 Büyük takımda oynadın hangisi sizin için farklı?

Hepsi birbirinden farklıydı. Rahatlık anlamında Fenerbahçe'de çok rahattım. Fenerbahçe'de 3,5 yıl içinde 3 sezon şampiyonluk yaşadım. Fenerbahçe'de çok güzel ortamda vardı. Galatasaray'da kötüydüm diyemem orada da çok iyi günler geçirdim. Galatasaray'da çok gençtim, orada iyi tecrübeler edindim. Beşiktaş'ta rahattım ama orada sakatlık yaşayınca başarısızlık oldu.

Gaziantepspor taraftarlarına neler söylemek istersiniz sezon öncesi?


Taraftarlarımız bizi desteklesinler bu sezon çok iyi bir Gaziantepspor geliyor. Bize destek vererek, bizi maçlarımızda yalnız bırakmasınlar. Bu sezon taraftarlarımıza çok keyifli futbol izlettireceğimizi düşünüyorum.

Transferleri değerlendirecek olursak sizce Süper Ligde en iyi transferi kim yaptı?

Bütçeye bakılırsa, bu bütçeyle en iyi transferi biz yaptık diyebilirim. Çok tecrübeli oyuncuları transfer etti yöneticilerimiz. Erman, Erkan olsun, Hakan Bayraktar, Kemal, genç oyuncumuz Olcan geldi, ben geldim, Murat abi geldi. Ben Gaziantepspor olarak iyi takım kurduğumuzu düşünüyorum. Belki 3 büyük takım gibi çok büyük paralar harcayarak çok büyük yıldızlar alamadık ama bütçemize uygun iyi transferlerin yapıldığını düşünüyorum.

Sivasspor'un yaptığını bu sezon Gaziantepspor yapabilir mi?

Dediğim gibi biz çok iyi takım olduk. Keyifli maç oynadığımız için takım içinde uyum sorunu da yaşamıyoruz. Eski ve yeni oyuncular hepsi birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar. Güzel bir ortam oldu, bu takım için büyük artı. Futbol bir keyif oyunudur, eğer koşarken keyif almazsanız hiçbir şey yapamazsınız. Eğer keyif alarak yaparsanız başarı daha çabuk gelir. O yüzden Gaziantepspor'un bu sezon çok güzel bir çıkış yakalayacağını düşünüyorum. Geçen sene Sivas yaptı, bu sene biz yapacağız, ben buna inanıyorum.

Başkan İbrahim Kızıl'ı bize anlatır mısın?

Valla benim başkanımızla pek tanışma imkanımız olmadı. Ama gerçekten takıma çok iyi katkılarının olduğunu düşünüyorum. Yaptığı transferler olsun, yaptığı işler gerçekten çok iyi başkan olduğunu düşünüyorum. Taraftarlarımıza layık bir başkanımız var. O yüzden bu sezon hep birlikte çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 2 2 0 0 5 2 6
2 Bursa 2 2 0 0 4 1 6
3 Trabzon 2 2 0 0 4 1 6
Tümünü göster...
4 Gaziantep 2 2 0 0 3 0 6
5 Galatasaray 2 1 1 0 4 1 4
6 Sivas 2 1 1 0 2 0 4
7 Fenerbahçe 2 1 0 1 2 1 3
8 Konya 2 1 0 1 3 4 3
9 Denizli 2 1 0 1 4 6 3
10 Eskişehir 2 0 2 0 0 0 2
11 Kayseri 2 0 2 0 0 0 2
12 Hacettepe 2 0 1 1 1 2 1
13 G.Birliği 2 0 1 1 1 3 1
14 Kocaeli 2 0 1 1 1 3 1
15 İ.B.B. Spor 2 0 1 1 0 2 1
16 Antalya 2 0 0 2 4 6 0
17 Ankaragücü 2 0 0 2 3 5 0
18 Ankaraspor 2 0 0 2 0 4 0
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir 0  
  Hacettepe 0  
 Bursa 2  
  G.Birliği 0  
 Denizli 3  
  Antalya 2  
 Kayseri 0  
  Galatasaray 0  
 Beşiktaş 2  
  Konya 0  
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Kayseri Kocaeli Cumartesi 20:00  
 Galatasaray Antalya Cumartesi 21:45  
 Sivas Bursa Pazar 19:00  
 G.Birliği Eskişehir Pazar 20:00  
 Gaziantep Ankaragücü Pazar 20:00  
 İ.B.B. Spor Ankaraspor Pazar 20:00  
 Trabzon Beşiktaş Pazar 21:45