kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bu kervan böyle gitmez

Giriş Saati : 08.09.2008 17:24
Güncelleme : 08.09.2008 22:16
Yeni Haber
Başbakan Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle geldiği Gaziantep'te Doğan Medya Grubu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü ve "Bugüne kadar bu kervanı götürdünüz ama bundan sonra götüremeyeceksiniz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitim ve öğretim alanında yaptıkları çalışmalara değinerek, ''Biz bu çalışmaları yürütürken bir medya grubunun yaptığı gibi sıkılmadan, utanmadan bu çalışmaları yürüten bir iktidara, evet bir iktidara yolsuzluk yakıştırması yapan medya grubu, acaba gelip de benim belediye başkanımla gelip de oturup bir konuştu mu? Onudan bilginin gerçeğini aldı mı, almadı'' dedi.

Erdoğan, ''Çünkü onların mantığında, onların anlayışında 'iftira at tutmasa da iz bırakır' mantığı yatıyor, bugüne kadar böyle geldiler, böyle yürütecekler zannediyorlar. Bugüne kadar bu kervanı böyle götürdünüz ama bundan sonra götüremeyeceksiniz, götüremeyeceksiniz...'' diye konuştu.

Erdoğan, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziantep Adnan A.Ş İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere, velilere, eğitim camiasının tüm mensuplarına ve millete hayırlı olmasını diledi.

45 YENİ OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

Bu yıl eğitim ve öğretim yılını çok anlamlı bir törenle başlattıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te tam 45 yeni okulun açılışını yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Eğitim bizim için her şeyden önemli, eğitim bizim için her şeyin, her şeyin başı... Bizler bu koltuklarda gelip geçiciyiz. Milletimiz bizlere bir emanet verdi, biz bu emaneti hakkıyla layıkıyla muhafaza edecek ve bizden sonrakilere de tevdi edeceğiz. Yarın bu koltuklara başkaları gelip oturacak, bugün anaokuluna, ilkokul birinci sınıfa, liseye başlayan çocuklarımız, gençlerimiz bu koltukların sahipleri olacak. Yarının doktorları, öğretmenleri, mühendisleri, bilim adamları, sanatçıları, düşünürleri, siyaset adamları, başbakanları bu sıralardan yetişecek ve emaneti devralacaklar. Yarının Türkiyesi bugün bu sıralardan alınan eğitim, öğretim sayesinde inşa edilecek.

Onun için eğitimi önemsiyoruz, onun için eğitimi her işin başı olarak görüyoruz, onun için bütün imkanlarımızı eğitim için seferber ediyoruz. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesi sadece 7.5 milyar YTL seviyesindeydi. Milli eğitimin bugün bütçeden aldığı pay 22.9 milyar YTL'ye yükseldi. Yani 23 milyar YTL, yani 23 katrilyon lira. Artış oranı yüzde 207 bütçeyi, en büyük payı artık milli eğitim alıyor.''

Başbakan Erdoğan, 6 yıllık süre içerisinde toplam 123 bin yeni derslik yaparak hizmete açtıklarını da kaydetti.

Eğitim alanında yaptıkları çalışmalara değinen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bütün okullarda yavrularımız kitaplarını sıralarının üzerinde buldu mu? Toplam 300 milyon ... Niye? Çünkü biz yavrularımız için varız, biz milletimiz için varız. Tabii son günlerde biz bu çalışmaları yürütürken bir medya grubunun yaptığı gibi sıkılmadan, utanmadan bu çalışmaları yürüten bir iktidara, evet bir iktidara yolsuzluk yakıştırması yapan medya grubu, acaba gelip de benim belediye başkanımla gelip de oturup bir konuştu mu? Ondan bilginin gerçeğini aldı mı, almadı. Çünkü onların mantığında, onların anlayışında 'iftira at tutmasa da iz bırakır' mantığı yatıyor, bugüne kadar böyle geldiler, böyle yürütecekler zannediyorlar. Bugüne kadar bu kervanı böyle götürdünüz ama bundan sonra götüremeyeceksiniz, götüremeyeceksiniz... ''