kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Turan Erdoğan

İngiltere Ligi'ni 1 milyon kişi Vestel'in kutusu ile izleyecek

TİMUR SIRT BERLİN
Giriş Saati : 29.08.2008 23:27
Güncelleme : 30.08.2008 20:19
Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, İngiliz Premier Lig maçlarını veren şirketlerden 1 milyondan fazla abonesi olan Top Up TV'ye dijital kutu üretip ihraç edeceklerini bildirdi..
Berlin'de açılan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA'ya bu yıl 63 ülkeden bin 245 firma katılıyor. İlk kez beyaz eşyanın da kabul edildiği fuara Vestel, Beko, Grundig gibi 11 Türk markası da iştirak etti. Vestel, süper ince LCD TV, MPEG televizyon, dijital reklam panosu gibi ürünler ile elektronik ve beyaz eşya ürünlerini sergiliyor. Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, İngiltere'de Top Up TV ile anlaşma yaptıklarını ve Premier Lig maç yayını için dijital kutu üreteceklerini bildirdi. Erdoğan, "1 milyondan fazla abonesi olan Top Up, Premier Lig'de maç veren ikinci şirket. Bizden önümüzdeki yıl 1 milyon adet kutu istedi" dedi. Erdoğan, alternatif maçların bile İngiltere'de büyük ilgi gördüğüne işaret ederek, "Thomson ve Vestel olarak bu ihtiyacı karşılayacağız. Fiyat ve hızlı üretim yeteneklerimiz sayesinde daha büyük adetleri biz üreteceğiz" dedi. Erdoğan, Türk Telekom'a da internet TV (IPTV) için kutu üreteceklerini de kaydetti. Ana temasını enerji tasarruflu ürünlerin oluşturduğu fuarda, Vestel'in sergilediği yeni ürünleri arasında 32 milimetre incelikteki Slim LCD TV, yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayan Eco TV, LCD ve plazma dijital reklam panosu dikkat çekiyor.

HEDEF DÜNYADA İLK ÜÇE GİRMEK
Bu yıl elektronik ve beyaz eşyada toplam 3.6 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini kaydeden Turan Erdoğan, geçen yıl 3.6 milyar dolar olan cirolarını da 4 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını anlattı. Erdoğan, "Vestel, Avrupa pazarında toplam televizyonda yüzde 25, LCD televizyonda yüzde 11, dijital alıcılarda ise yüzde 25 pazar payına sahip. LCD'de hedefimiz 2011 sonunda yüzde 25 pazar payına ulaşmak. Kahverengi eşyada dünyada 8'inci, Avrupa'da 5'inci sırada. Elektronikte dünya liderler liginde ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. LCD televizyon pazarında ciddi bir konsolidasyon var. İyi olan kalsın. Biz de onlardan biriyiz. Biz dünyadaki tek TV üreticisi kalacaksa o Vestel olacak diyoruz" dedi.