kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Google'dan yeni web tarayıcısı:Chrome

Giriş Saati : 02.09.2008 16:44
Arama motoru Google, "Google Chrome" adlı yeni web tarayıcısının deneme versiyonunu bugün başlatacağını açıkladı.

FOX televizyonunun haberine göre, Google yeni web tarayıcısının prototipini bugün kullanıma sokacak. Google yetkililerinin arama motorunun resmi bloğundan yaptıkları açıklamaya göre, "Google Chrome" adı verilen ve Windows kullanıcılarının yararlanabileceği yeni tarayıcının Beta versiyonu bugün deneme amaçlı olarak kullanılacak.

Yetkililer, 100'den fazla ülkede başlatılacak deneme versiyonu ile bu konuda daha geniş bir tartışma açmayı hedeflediklerini söyledi.

Google'ın ürün yönetim müdür yardımcısı Sundar Pichai, Google'ın bu hizmetinin "web"de yeniliği teşvik etmek amacını da taşıdığını duyurdu.

Arama motorunun yöneticileri, "İhtiyacımız olan sadece bir tarayıcı değil, aynı zamanda web sayfaları ve uygulamalar için de modern bir platform. Yapmaya çalıştığımız da bu" ifadesini kullandı.

"Google Chrome" daha iyi bir hız ve yanıt verme kapasitesiyle ve "dolandırıcı sitelere" karşı da daha güçlü bir güvenlikle hizmet vermeyi hedefliyor.

Internet Explorer adıyla dünyada en çok kullanılan web tarayıcısının sahibi Microsoft, pazardaki bu hakimiyeti yüzünden sürekli mahkemelerde kendini savunmak durumunda kalıyordu. Önce ünlü arama motoruyla piyasaya hakim olan Google'ın yeni web tarayıcısı, bu alanda Microsoft'un karşısına çıkan rakiplerden sadece biri.

AA