kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıç: Gerekçeli karar Ekim'de açıklanacak

Giriş Saati : 08.09.2008 20:29
Güncelleme : 08.09.2008 20:46
Yeni Haber
Anayasa Başkanı Haşim Kılıç, ''AK Parti hakkındaki kapatma davasının gerekçesinin Ekim ayının ilk haftasını bulacağını'' söyledi.

Kılıç, adli yılın açılışı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili gerekçenin ne zaman tamamlanacağını'' sorması üzerine Kılıç, ''Gerekçe zannediyorum Ekim ayının ilk haftasını falan bulur. Biraz öyle gözüküyor''dedi.

''Üniversitelerde türban serbestliği getiren Anayasa değişikliğine ilişkin kararın gerekçesinin ne zaman tamamlanacağı'' yönündeki soruya da Kılıç, ''İkisi birlikte çıkacak'' cevabını verdi.

Haşim Kılıç, ''Protokol konusuyla ilgili bir yazı yazacağınızı söylemiştiniz'' denilmesi üzerine, ''Cumhurbaşkanlığına yazıyı yazdım, evet'' dedi.
Kılıç bir başka soru üzerine, yazıyı Cuma günü Cumhurbaşkanlığına gönderdiğini söyledi.

''Yazıda protokol konusunun anayasal konuma getirilmesini mi ele aldınız?'' sorusuna Kılıç, ''Normal bildiğimiz şeyler yazdığımız'' karşılığını verdi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in bugünkü adli yılın açılışında yaptığı konuşmada protokol konusuna değindiğinin hatırlatılması üzerine Kılıç, Gerçeker'in konuşmasında ''haklı olarak bazı şeyleri vurguladığını'' ifade
etti.

Kılıç, ''Cumhurbaşkanlığına gönderdiği yazıyla ilgili herhangi bir yanıt gelip gelmediğinin'' sorulması üzerine ''Hayır daha görüşmedik'' dedi.

AA