kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gökçek-Eryılmaz kavgası

Giriş Saati : 08.09.2008 15:14
Güncelleme : 08.09.2008 20:28
Yeni Haber
Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, hem belediye kulübünde hem belediye şirketlerinde yöneticilik yapan bir akrabasının alem yapıp kadın vurduğu şeklindeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in iddiasına, başka bir iddiayla yanıt verdi. Eryılmaz, "Şimdi Gökçek'e soruyorum. Kıbrıs'ta yedek subayken, bir kantin yolsuzluğuna bulaşan, kilosu, yaşı, boyu, gülüşü tıpatıp sana uyan birisini tanıyor musun, tanımıyor musun?" dedi.

Gökçek'in, dün düzenlediği basın toplantısında, Eryılmaz'ın belediyede uzun süre yöneticilik yapmış bir akrabasının Beypazarı'nda bir karavanda "alem" yaptığı ve yanındaki kadınlardan birini silahla yaraladığı iddiasına, Eryılmaz yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Gökçek'in iddia ettiği gibi bir olaya karışan akrabasının bulunmadığını söyleyen Eryılmaz, Gökçek'e yönelik ilginç bir iddiada bulundu. "Şimdi Gökçek'e soruyorum. Kıbrıs'ta yedek subayken, bir kantin yolsuzluğuna bulaşan, kilosu, yaşı, boyu, gülüşü tıpatıp sana uyan birisini tanıyor musun, tanımıyor musun?" diyen Eryılmaz şunları kaydetti:

"Şimdi bu Gökçek benim akrabam olduğu iddia edilen birisiyle ilgili her tarafı hezeyan yüklü, bir tür pusu kurarcasına mide bulandırıcı gerçeğin kendisine teğet dahi geçmeyen gereksiz ve akla ziyan iddialardan medet umuyor! Tek kelimeyle yazık. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı kendinden hesap soran birisine açıkça, erkekçe ve dobra dobra cevaplar vereceğine tutup sokak dedikodularından medet umuyor. Benim yok karavandı şuydu buydu dediği bir olaya karışmış bir akrabam yoktur. Ama Gökçek çamur at izi kalsın diyerek işi şirazesinden çıkararak başka noktalara çekiyor. Madem Gökçek bu konulara o kadar meraklı o zaman eski Etimesgut Belediye Başkanı ve şimdi Büyükşehir'de şirket yöneticiliği yapan Yalçın Beyaz ile ilgili gazetelere çarşaf çarşaf yansıyan entrika, karı-kız muhabbetleri ile ilgili de ağzını açsın da görelim. Şimdi Gökçek'e soruyorum. Kıbrıs'ta yedek subayken, bir kantin yolsuzluğuna bulaşan, kilosu, yaşı, boyu, gülüşü tıpatıp sana uyan birisini tanıyor musun, tanımıyor musun? İş başkası olunca her türlü hile ve desiseden medet umacaksın. Ama iş senin çevrene gelince suspus olacaksın. Birisi onun sülalesinin yaptıklarına işi getirirse, ki asla temenni etmiyoruz, biz de bundan özenle aile mahremiyeti gereği uzak duruyoruz, o zaman hanyayı ve Konya'yı görür Gökçek"

"AKP'NİN YASAKÇI DELİ GÖMLEĞİNİ HEVESLE GİYDİN"

İçki timi kurduğu şeklindeki suçlamalar karşısında Gökçek'in "15 yıldır içki yasağı mı getirdim" şeklindeki sözlerine de değinen Eryılmaz, "O zaman minik bir soru soralım Gökçek'e madem 15 yıldır bir şey yapmadın, o halde böyle bir düzenlemeyi, yasaklar getireceği, korkular üreteceği bir düzenlemeyi neden şimdi getirme ihtiyacı duydun. Eğer AKP'nin Türkiye'ye son dönemlerde giydirmeye çalıştığı yasakçı, şantajcı deli gömleğini sende hevesle giymiş olmasaydın böyle bir girişimde bulunmazdın ama senin de kumaşında yasak marka yazıyor" dedi.

"AKP SENİ ADAY BELİRLEME SÜRECİNE DAHİL ETMİYOR"

Eryılmaz açıklamasında, Gökçek'in, CHP tarafından Çankaya Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyeceği iddiasına yanıt verdi. Eryılmaz, şunları söyledi:

"Gökçek sürekli büyük siyaset uzmanı pozlarında geziyor, son günlerdeki uzmanlığı ise CHP. CHP ile ilgili olarak bayatlamış, 3. sınıf bilgilerle kendince fetva veriyor. CHP'lilerin Gökçek'in parti içi değerlendirmeleriyle ilgili görüşlerine karnı tok. Her Ankaralı her CHP'li de Gökçek'in söylediklerinin tersinin doğru olabileceğine dair kanaat hasıl olabiliyor. Bana tutup parti içinde yer tayin ediyorsun. Sen kimsin, haddini bil. Partimizin Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ı bile işin içine katarak şımarıklık ediyor. Siyasi terbiye ve nezaketten uzak olduğunu bir kez daha gösteriyor. CHP, Gökçek'in aklına ihtiyaç duymayacak kadar saygın bir partidir. Öyle ki AKP bile senin aklına hiç ihtiyaç duymuyor. Seni aday belirleme sürecine dahil etmiyor. Yani kelin merhemi olsa önce kendi başına sürer."

(ANKA)