kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yeni trend 50 yaşından sonra 'emekli estetiği' yaptırmak!

Giriş Saati : 04.09.2008 18:50
Güncelleme : 05.09.2008 02:09
Op. Dr. Osman Şenel, emeklilere yapılan estetik ameliyatlara nasıl karar verildiğine ve bu ameliyatların nasıl yapıldığına dair sorularımızı yanıtladı:

* İsteyen her emekliye, emekli estetiği yapılır mı? Hangi yaş grubuna bu estetiği yapıyorsunuz?
Emekli estetiği yaptığım hastalarım genellikle 50 yaşın üzerinde oluyor. Bu grupta, uzun yıllar ailesine ve işine yetişmek için fedakarlıklar yapmış, evle iş arasında ikiye bölünmüş 'süper kadınlar' yer alıyor. Erkeklerde ise, emeklilikten sonra estetik olma oranı yüzde iki. Bu hasta grubu sorumlulukları azalınca, aynalarda yılların izlerini daha çok görür hale geliyorlar. Daha önce cilt bakımı bile yaptırmayı düşünmemiş ya da buna vakti olmamış bu insanlar, estetik ameliyatları takip eder hale geliyor.

MALİYET DEĞİŞİYOR

* Bu estetiklerin toplam maliyeti ne kadar tutuyor? Emekli ikramiyesi, bu operasyonlar için yeterli mi?
Yapılacak tedavi ve ameliyat, hastanın ihtiyaç ve isteğine göre değişiklik gösterebiliyor. Sadece yüz estetiği için ikramiyenin fazla fazla yeteceğini düşünüyorum. Vücut hatlarında değişiklik istendiğinde, maliyet artıyor.

* Bir kere ameliyat olan kişi, tekrar gelip ameliyatlara devam etmek istiyor mu?
Bu hasta grubu estetik cerrahiye karşı tedirgin ve önyargıları var. Öncelikle botoks ve dolgu gibi basit ve geçici tedavileri tercih ediyorlar. Sonuçtan memnun kaldıktan, doktorlarına alışmaya ve güvenmeye başladıktan sonra ise ameliyata olumlu bakmaya başlıyorlar.

* Aileleri ya da eşleri onlara nasıl tepki veriyor?
Eşler bu tedavilere başta olumsuz bakmalarına rağmen, sonuçların doğal ve iyi olduğunu gördükçe; hastalarımızın mutluluğunu paylaşıyorlar. Ancak özellikle erkek çocuklar, her zaman karşılar. Annelerin gençleşmesine sıcak bakmıyorlar.

* Şimdiye dek kaç hastaya emekli estetiği yaptınız?
Bu hasta grubu birbirleri ile oldukça bağlantılıdır. Sonuçlar olumlu olup, o çevrede görüldükçe; bize başvuran hasta sayısı artıyor. 2007'de 100 hastamdan 20'sine emekli estetiği yaptım. 2008 yılında bu oran daha da arttı.

* Karı-koca beraber gelen hastalarınız oldu mu?
Sayıları çok olmamakla beraber, her sene bana beraber gelen birkaç çift olur.

YAŞ SINIRI YOK!
* Ameliyatları tek seansta mı, yoksa zamana yayarak mı yapıyorsunuz?
Genelde bir ya da ikisini birarada planlıyoruz. Buradaki hedefimiz; hastalarımızın ameliyat sonrası iyileşme dönemlerinde fazla sıkıntı yaşamaması. Hastalara, ameliyatsız tedavilerle sağlıklı bir cilde sahip olmaları için de bir tedavi programı uyguluyoruz. Sağlıklı bir cilt olmadan, planlanan ameliyatlar istenen sonuca ulaşamıyor.

* Kaç yaşına kadar estetik ameliyat yapılabilir?
Hastanın özel bir sağlık problemi yoksa, yapılacak ameliyatlar için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur.

* Sizden hayatlarını değiştirmenizi isteyen hastalarınız oluyor mu?
Türkiye'de aile bağları kuvvetli olduğundan, böyle hastalar az. Ben, ellerinde sanatçıların resimleriyle bana gelen hastaların beden algılarının bozulduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de, onların taleplerine olumlu cevap vermiyorum.