kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Diyet kitaplığında yazlık seçenekler!

Giriş Saati : 04.07.2008 23:47
Güncelleme : 06.07.2008 02:34
Kadınlar her yıl zayıflama telaşına kapılır. Deniz kıyısında, tiril tiril elbiselerin içinde ince görünmek isteyenler soluğu ya spor salonlarında alır ya da yeni bir diyete başlar. Tam da bu yüzden her gün yeni bir diyet kitabı piyasaya çıkıyor..
Yurtdışında da zayıflama ve sağlıklı görünme trendi tam gaz devam ediyor. Azımsanmayacak miktarda paralar bu amaç uğruna harcanıyor. Yabancı diyet kitaplarından bazılarını test eden dergiler bu 'araştırmanın' sonuçlarını yayımlıyor. İşte bu kitaplarla ilgili detaylar ve 'denekler'den elde edilen sonuçlar...

Sağlığınızın şerefine!
(The Martha's Vineyard Diet Detox - Martha's Vineyard Diyet Detoksu)
- Önerilen ne?
Söz konusu diyetin uygulanması sonucunda modern yaşam tarzıyla birlikte gelen, sigaradan kaynaklanan, deodorantların bıraktığı veya ojeler ile tatlandırıcıların yarattığı tüm lekeler ve etkileri yok ediliyor.
- Kimler için? Hayatını düzene sokmak isteyen tüm parti düşkünleri ve sosyal yaşam meraklıları bu diyeti uyguluyor. Dış görünüşüne önem veren politikacılar ve yüksek mevkilerdeki bürokratlar ile büyük şirketlerin CEO'ları, hatta Forbes'un 500'lük en stresli CEO'lar listesindekiler bile bu diyetten faydalanmış.
- Kuralları: Kesinlikle katı yiyecek yok. Çünkü yiyecekleri çiğnemek sindirim sistemini etkiliyor ve vücudun iyileşmesinde engel teşkil ediyor. Dr. Roni DeLuz'un bulduğu bu diyet, saat başı otlu çaylardan yapılma kokteyller, antioksidan -özellikle kırmızı meyve suları- aloe vera suyu ve enzimce zengin sebze pürelerinden oluşuyor. Sindirimi hızlandıran maddeler ise ev yapımı çorbalar ve fazla oranda su.
- Kusurları: Oldukça pahalı ve zahmetli. Bu kitapta yazılanları evde uygulamaya kalkacaksanız, bir meyve sıkacağı şart. Bu arada detoks programlarının da yan etkileri var. Baş ağrısı, bulantı, kâbus... (Bu diyet programını uygulayan deneğin rüyaları cinayet üzerine kuruluydu.)
- Sonuçları: Bu programı uygulayan denek, kitabın önerdiği 21 günden ziyade, zaman mefhumundan yana dertli olduğundan ötürü, yedi günlük detoksta karar kıldı: "Programı takip edebilmek için tam zamanlı olarak çorba ve sebze-meyve suyu sıkma işlemlerine vakit ayırmanız gerekiyor. Bu işlemler askeri bir disiplin gerektiriyor. Yine de altı kilo verdim. Enerjim yerine geldi ve insanlar gözlerimin canlılığının geri geldiğini, saçlarımın parladığını ve tenimin berraklaştığını söylüyor."
- Favori önerisi: En ideal olanı, detoks programına sadık kalmak. Bu konuyla ilgili mydietdetox.com isimli bir site bile var. Yüksek teknolojili selülit tedavi yöntemlerinden parazit temizliğine, bir ada feneri kıyısı keyfine, kamp ateşi kenarı meditasyonlarına uzanan bu çeşitlilikle, tüm ruhani yükünüzü sahilde bırakmanız işten değil.