kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Bir Evlilikten Manzaralar

Sinemada savaşan çiftler

Giriş Saati : 06.09.2008 00:27
Güncelleme : 06.09.2008 17:47
Pek çok film de mutlu evlilikleri felakete dönü.en çiftlerin hayatlar›n› anlatt›. Kimi komik, kimi trajik bir üslupla.....
VIAGGIO IN ITALIA (İTALYA'DA YOLCULUK),1954
İtalyan yeni gerçekçiliğinin usta yönetmeni Roberto Rossellini, Ingrid Bergman ve George Sanders'a rol verdiği İtalya'da Yolculuk filminde, İtalya'da yolculuğa çıkan bir İngiliz çiftin hikâyesini anlatıyordu. Pompei şehrine geldiklerinde antik bir heykelin keşfine tanıklık eden çift, evliliklerini sorguluyor ve mutluluğun mümkün olup olmadığını araştırıyordu.

SCENES FROM A MARRIAGE (BİR EVLİLİKTEN MANZARALAR), 1973
Ingmar Bergman'ın klasik evlilik filmi Bir Evlilikten Manzaralar'da Liv Ullmann ve Erland Josephson'un canlandırdığı İsveçli bir çiftin evlilikleri epik boyutlarda işleniyor. Birbirlerini aldatmaları, ayrılmaları, yeniden birleşmeleri, kavgaları, sevişmeleri...

WAR OF THE ROSES (GÜLLERİN SAVAŞI), 1989
Evlilik ve boşanma mevzuları her zaman filmlere de ilham kaynağı oldu. Akla elbette hemen, adını, 15. yüzyılda İngiltere'de Lancester ve York hanedanları arasındaki savaşların ismi olan War of the Roses'dan alan ve Warren Adler'ın romanından uyarlanan film geliyor. Danny DeVito'nun boşanma avukatı, Michael Douglas ve Kathleen Turner'ın ise boşanma vakti geldiğinde mal varlıklarını nasıl bölüşecekleri konusunda tam anlamıyla 'savaşan' bir çifti canlandırdığı film, hem komik hem de gerçekçiydi. Birbirlerini öldürme noktasına gelen çiftin ruhuna öfke tohumlarını eken, sahip oldukları zenginlikti ve film Danny DeVito'nun kendi eşine onu çok sevdiğini söylemesiyle bitiyordu.

EYES WIDE SHUT (GÖZLERİ TAMAMEN KAPALI), 1999
'Gerçek bir çiftin' oynadığı bir başka ilginç film de, Stanley Kubrick'in son filmi Gözleri Tamamen Kapalı. Burada gerçek hayatta evliliklerinin son demlerini yaşayan Tom Cruise ve Nicole Kidman, varlıklı bir New York'lu çifti canlandıyordu. Esrarı fazla kaçırıp bir samimiyet buhranına kapıldıkları bir gecede birbirlerine evliliklerinin bir yalandan ibaret olabileceğini anlatan çift, çeşitli maceralardan sonra yeniden bir araya geliyor, son sahnede Nicole Kidman gerçek hayatta bir süre sonra boşanacağı eşine şöyle diyordu: "There is something very important we have to do as soon as possible. Fuck." ("Acilen yapmamız gereken çok önemli bir şey var: Sevişmek.")

RUNAWAY BRIDE (KAÇAK GELİN), 1999
Richard Gere Julia Roberts'ın başrollerde olduğu bu eğlenceli filmde, koca adaylarını kilisede son anda terk etmesiyle ünlü genç bir kadının bir gazeteciyle ilişkisi anlatılıyor. Filmde evlilik merasimleri, teklifleri, dedikoduları ve daha pek çok şey var.

THE STORY OF US (İKİMİZİN HİKÂYESİ), 1999
Rob Reiner'ın Bruce Willis ve Michelle Pfeiffer'lı bu filmi, 15 yıldır evli bir çiftin ilişkilerinden kesitler sunuyordu. Artık birbirlerini sevmediklerine karar veren çift, iki çocuk sahibidir ve kara kara ne yapacaklarını düşünmektedir.

MARRIED LIFE, 2008
Pierce Brosnan, Chris Cooper, Patricia Clarkson ve Rachel McAdams'ın rol aldığı bu etkileyici dram filminde, karısını aldatan bir adam, onunla boşanmaya kalkışırsa yaşanacaklardan korkmaktadır. Karısı acı çeksin istemez. O yüzden de, onu öldürmeye karar verir. Tüyler ürpertici. Evlilik gibi...

MR. & MRS. SMITH (BAY VE BAYAN SMITH), 2005
Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin tam da aşk yaşamaya başladıkları dönemde oynadıkları Bay ve Bayan Smith, birbirlerinin suikastçı olduğunu bilmeyen iki profesyonel katilin ilişkisini anlatıyordu. Olağanüstü savaş sahnelerini kahkahalar da atarak izlediğimiz filmde, her ilişkide erotik olanın birbirimizi yok etme içgüdümüz olduğu ima ediliyor. Beş yıllık bir evliliğe heyecan mı getirmek istiyorsunuz? Silahlara davranın, her şey düzelecek...

TELL ME YOU LOVE ME, 2008
Bu ay Fox'da gösterilmeye başlanacak Tell Me You Love Me dizisi, üç evli çift ve gittikleri terapist üzerinde odaklanıyor.
Haberin fotoğrafları