kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Pileus (üstte) yağmurlu günler neşelendirirken, sabun ve yüzük sizi kritik dertlerden kurtarıyor.

Şemsiyeyle internete bağlan yüzüğün evliliğini hatırlatsın

Giriş Saati : 01.09.2008 00:56
Güncelleme : 01.09.2008 11:18
Teknolojideki hızlı gelişme, günlük yaşamı kolaylaştıran birbirinden ilginç buluşlara kapı aralıyor. İnternete bağlanabilen şemsiye, kapasite rekoru kıran flash bellek, saat özellikli casus kamera, asansörlü korniş, özel günleri hatırlatan yüzük gibi icatlar meraklıların ilgisini çekiyor. Teknoloji ve tasarım adlı internet sitesinden derlenen icatlardan bazıları şöyle:

* YAĞMURDA İNTERNET: Japonların geliştirdiği 'Pileus' isimli şemsiye, kablosuz internet olanağı sunuyor. Yeni teknolojide, görüntü şemsiyenin iç kısmına yansıyor. İsteyenler, şemsiyede video oynatıp fotoğraflarına bakabiliyor. Bu ürünün yakında piyasaya sunulması bekleniyor.

KAYBOLMAZ ANAHTAR
* JET BELLEK:
Henüz piyasaya çıkmayan 64 GB'lık flash bellek de kapasite rekoru kırıyor. Saniyede 10 MB okuma hızı, 3 MB yazım hızına erişen JetFlash V20 ismindeki bellek, film kaydı da yapabiliyor.

* DENİZDE YÜZEN ANAHTARLIK: Vapurda ya da teknede denize düşürülen anahtarlar ya da takı da eşya özel bir düzenekle kolayca bulunabiliyor. Eşya içine gizlenen 47 santim uzunluğunda, şişebilen, parlak, turuncu renkli tüp sayesinde eşya, suya düştüğünde su yüzeyinde kalabiliyor. Şişerek açılan ve 30 saniyede eşyayı su yüzüne çıkarabilen tüp 120 gram ağırlığı kaldırabiliyor.

* EVLİLİĞİ UNUTTURMAYAN YÜZÜK: Evlilik yıl dönümlerini unutturmayan ve pille çalışan yüzükler, özel günlere bir gün kala her saat, parmağını 10 saniye boyunca 1-20 derece arasında ısıtıyor.

* KOPAR KOPAR SABUNLA: Dışarıda tuvaletlere girmekten rahatsız olanlar için geliştirilen rulo şeklindeki sabun da yapıştırıcı bant gibi koparılıyor ve suyla temas ettiğinde sabun oluyor.
Haberin fotoğrafları