kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

5 bin kişinin bilgilerinin yer aldığı hard disk kayıp

Giriş Saati : 07.09.2008 11:02
Güncelleme : 07.09.2008 15:16
Yeni Haber
İngiltere'de adli sistemde görevli beş bin kişinin kişisel bilgilerinin bulunduğu hard disk'in kaybolmasının ardından, Adalet Bakanı Jack Straw'un emriyle kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.

Olayın 2007 yılının temmuz ayında meydana geldiği, ancak Bakan Straw'un bu olaydan yeni haberdar edildiğinin ortaya çıkması üzerine, bu gecikmeyle ilgili de soruşturma açıldığı bildirildi.

İngiltere'de savunma bakanlığına ait çok gizli bilgiler içeren pek çok laptop ve CD'nin kaybedilmesinin ardından Ceza ve Tevkifevleri çalışanlarının da aralarında bulunduğu 5 bin kişinin bütün kişisel bilgilerinin yer aldığı hard disk'in kaybedilmesi üzerine açıklama yapan Adalet Bakan Yardımcısı Michael Wills, bu kayıplara bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Wills, elinde bakanlıklara ait verileri bulunduran kişi ve birimlere yeni yetkiler vereceklerini, aynı zamanda bu bilgilerin yanlış kullanımı ya da kaybedilmesine yol açan kişilere uygulanacak cezai müeyyidelerin de yeniden belirleneceğini kaydetti.
Adalet Bakanı Jack Straw da bakanlık çalışanlarının kişisel bilgilerinin kaybedilmesinin ardından oluşabilecek risklerin belirlendiğini ve gerekli önlemlerin alındığını duyurdu.

AA