kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'nin yükünü ticari araçlar taşıyor

Giriş Saati : 17.08.2008 22:05
Güncelleme : 18.08.2008 23:19
Türkiye'nin yükünü taşıyan ticari araçlar, 2008'e yükselişle başladı. Hazirandan itibaren pazar daralmaya başladı. Ocak-temmuz aylarında 115 bin ticari satıldı. Pazardaki artış yüzde 1.4'te kaldı..
Sağlamlığın ve boyutlarının ötesinde fonksiyonellik, güvenlik, konfor ve lüks özelliklerini de otomobil severlerin beğenisine sunan yeni nesil ticari araçlar Türkiye'de büyük ilgi görüyor. Gerek Türkiye'nin bir ticari araç üretim üssü olması gerekse bu araçlar için sunulan düşük ÖTV uygulaması ile gözde olan ticari araçlar aslında aynı anda sundukları çift kişilikleri ile beğeni topluyor.

Haziranda düştü
Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre 2008 Ocak-Temmuz aylarında hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.7 arttı. Geçen yıl temmuz sonu itibariyle 113 bin 2282 adet olan hafif ticari araç satışları, 115 bin 231 adete yükseldi. Yıla yükselişle başlayan hafif ticari araç satışları, büyümesini haziran ayına kadar sürdürdü. Haziran ayında başlayan düşüş, temmuzda da devam etti.

Pazarın yüzde 40'ı
Hem günlük kullanıma hem de ticaretin gereğini uygun yapıları ile pazarın yüzde 40'ından fazlasına seslenen ticari araçlar artık tüketicilerin satın alma kararlarında önemli bir rol oynuyor. Güvenlik ve konforda binek otomobillerle yarışır hale gelen ticari araçlar yeni modeller ve versiyonları ile giderek daha da iddialı hâle geliyor. Platformlarını binek otolardan alan, ebatları büyüyen, yükleme kapasiteleri artan, konfor ve lüks donanımlarını arzu edene gönül rahatlığıyla sunan yeni model ve versiyon ticari araçlardan bazılarını masaya yatırdık.