kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD seyahatiniz için ücretsiz rehber

Giriş Saati : 23.07.2008 13:57
TÜRKİYE'DEN her yıl binlerce insan eğitim, kültürel değişim programları, turistik gezi, yaşam ve çalışma amacıyla ABD'ye gidiyor. Siz de ABD'ye uzun ya da kısa süreli gitmeye karar verdiyseniz, önünüzde önemli bir süreç var: Seyahat planı... Seyahatiniz öncesinde birçok işlemi eksiksiz olarak yerine getirmeniz gerekiyor.

Uçak biletinden gerekli evraklara, gideceğiniz eyaletin yaşam koşullarından ev kiralarına kadar yığınla bilgiye ihtiyacınız olacak.

Peki tüm bu uzun ve zorlu süreci sizin için kısaltıp kolaylaştıracak bir yardımcıya ne dersiniz? İşte kısa bir süre önce kurulan www.gotousa. com isimli internet sitesi size bu imkanı sağlıyor. Üstelik hiçbir ücret talep etmeden. Kurucuları arasında Mezun Group'un da bulunduğu site, internet teknolojisinde son nokta olan Web 2.0 konseptiyle çalışıyor ve kişiye özel hizmet verebiliyor.

HİÇ BİR AYRINTIYI ATLAMIYOR

Mezun Group CEO'su Ali C. Hantal, Gotousa.com'un Amerika seyahatlerinde kişilere hazırlık aşamasından Amerika'ya varana dek ihtiyaçları olan tüm bilgileri sunduğunu vurguluyor. Site tamamen kullanıcıların gidiş amacına ve tarihine göre planlanmış bir sistemle çalışıyor.

Bu hizmetten yararlanabilmek için ilk yapılması gereken, siteye kayıt olmak. Siteye kayıt olurken Amerika'ya ne amaçla gidileceği, hangi eyalette kalınacağı ve seyahat tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Hantal, bu bilgilere göre sistemin ilk günden itibaren kullanıcıya özel bilgilendirme ve hatırlatmalar yapmaya başladığını söylüyor.

Bu bilgilendirmeler, kullanıcının sitedeki özel sayfasının yanı sıra tercihe göre e-mail, SMS veya RSS yoluyla da yapılıyor. Bilgilendirmeler seyahatin amacına göre 151 ila 252 gün öncesinden başlıyor. Sistemin belirlediği hazırlık döneminden sonra sisteme kayıt olunsa bile, geçmiş günler için yapılmış olması gerekenler de kişiye ulaştırılıyor. Kullanıcının gidiş tarihini değiştirmesi durumunda ise tüm sistem girilen yeni tarihe göre kendini yeniden programlayıp ona göre işlemeye başlıyor.

Kişiselleştirilmiş sistem sayesinde kişi, Amerika'ya gitmeye karar verdiği tarihten gideceği zamana kadar düzenli bir şekilde eksik bir nokta kalmadan planlama yapabiliyor. Herhangi bir ayrıntıyı atlamadığına emin olmanın keyfini çıkarıyor.

1 MİLYON DOLAR CİRO BEKLİYOR

Ali C. HantalAli C. Hantal, Gotousa.com'un halen 14 kişilik bir ekip tarafından hizmet verdiğini söylüyor. Site için 150 bin dolarlık yatırım yapılmış. 2009 yılı sonuna kadar üye sayısının 50 bine ulaşması bekleniyor. Hantal, yine aynı tarihe kadar 500 bin ile 1 milyon dolar arasında ciro beklediklerini söylüyor. Kullanıcıların Amerika yolunda ihtiyaç duyabilecekleri ürün ve hizmetlerin tanıtımı yapılacak.

Şimdilik saedce Türkiye'den Amerika'ya gitmek isteyenlere hizmet vermeye başlayan Gotousa.com, ilerleyen dönemlerde tüm dünyadan Amerika'ya gitmek isteyenlere rehberlik etmeyi hedefliyor. İlk etapta sitenin İngilizce versiyonu hayata geçirilecek. Ardından Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerine de hizmet verilecek.

Site içinde "ev"iniz olsun

www.gotousa.com, web 2.0'a uygun teknolojiler kullanılarak hazırlanmış. Bu sayede site, dinamik bir içeriğe sahip. Sistemde sihirbaz olarak tanımlanan RSS (metin içerikleri) ve (widgets) gereçler sayesinde kullanıcılar kendi sayfalarını zevklerine, ilgi alanlarına ve almak istedikleri bilgilere göre kişiselleştirebiliyor.