kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
7 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otel, restoranın mönüsünde ıstakoz yoksa bile, onu müşteriye sunabilmeli

Giriş Saati : 04.08.2008 15:10
İLİŞKİLİ HABERLER
Otel, restoranın mönüsünde ıstakoz yoksa bile, onu müşteriye sunabilmeli
- Bugüne kadar dünyanın birçok yerinde, farklı otellere gittiniz. Çok etkilendiğiniz bir otel var mı?
- Evet, Hong Kong'daki Region Hotel'e gitmiştim yıllar önce ve çok etkilenmiştim. Daha uçaktan indiğimde iyi giyimli, iyi derecede İngilizce bilen bir otel personeli beni karşıladı ve bavulumu aldı. Araç hemen kapıya yanaştı ve otele gittik. Odama girdim, aradan iki saniye geçmedi ki oda servisi de odaya geldi. Zamanlama çok iyiydi. Uçaktan indiğim andan itibaren kılımı bile kıpırdatmadım. Bizim de Four Seasons olarak artık havalimanında bir karşılayıcımız var. Bu hizmeti ben de uygulamaya başladım.

- Peki sizin favori tatiliniz nedir? Nerede hangi otelde kalmak ve nereleri dolaşmaktan hoşlanıyorsunuz?
- İtalya'da Napa Vadisi'nin yanında Positano'da Le Sirenuse diye bir otel var. Yan yana üç evden oluşuyor ve evlerin birbiriyle bağlantısı var. Bir aile tarafından işletilen ufak bir otel burası. Tepede ve muhteşem bir deniz manzarası var. Positano, İtalya'nın en romantik bölgesi bence. Buradaki ambiyansı, yemekleri başka hiçbir yerde bulamazsınız. Ben iki-üç yılda bir de olsa Napa'ya gidip buradan otomobil kiralayıp Positano'ya geçersem, oradan da Capri'ye gidersem 'mutlu bir adam' olurum. Ama Le Sirenuse öyle büyük bir otel de değil. Yaklaşık 60 odası olan bir butik otel.

- Eskiden büyük oteller modaydı. Oysa günümüzde bunların yerini butik oteller aldı. Bunun nedeni nedir?
- Butik otelde daha özel hizmet alırsınız. Örneğin ben eşimle Le Sirenuse'de henüz kahvaltı ederken akşam ne yemek istediğimi sorarlar. Ben spagetti adamıyım. Deniztaraklı spagetti isterim genelde ve akşam otele gittiğimde önüme o gelir. Büyük otellerde bu olmaz. Sade, içinde hiçbir şey olamayan biftek sandviç dahi istesen, "Mönüde olmadığı için yapamayız," derler.

- Otel restoranları ne kadar önemli? İyi bir otelde mutlaka gurme restoran mı olmalı?
- Hayır ama taze ürünlerin olduğu, çeşitli bir restoran olmalı. Restoranda kaz ciğeri de olmalı, hamburger de. Çoğu zaman işadamları fazla seyahat ettikleri için egzotik yemekler yemek istemezler. Bunun yerine club sandviç, hamburger gibi daha basit şeyler isterler. Otel restoranında tüm bunlar olmalı. Yine de canınız ıstakoz mu çekti, onu da mönüde olmasa da ayarlayabilmeli.