kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
MEHMET BARLAS
BAŞYAZI

Türkiye'yi kimler yönetemez?

Eser Karakaş, Star'daki yazısında, Türkiye'yi kimlerin yönetemeyeceğini listelemişti.
Bu listeyi özetleyerek hatırlatmakta yarar görüyorum:
1- Ermenistan'la diplomatik ilişki kurulmasını, Cumhurbaşkanı'nın bir milli maç için Erivan'a gitmesini ulusal çıkarlara aykırı gören kafaların Türkiye'yi yönetmesi olanaksızdır.
2- Kıbrıs'ta başlayan çözüm odaklı müzakere sürecine alternatif bir mantıklı çözüm önermeden karşı çıkanların Türkiye'yi yönetmesi olanaksızdır.
3- AB sürecini hiç anlamadan alternatif olarak içe kapanmacılığı ya da İran-Rusya-Çin eksenini gösterenlerin Türkiye'yi yönetmesi olanaksızdır.
4- Bugün için resmen suçlu olmasalar da çok ciddi suçlamalarla tutuklu olan iki orgenerali Genelkurmay'ın resmi ziyaretinden ümitlenenlerin, Ergenekon meselesiyle Danıştay cinayeti ilişkisini görmeyenlerin, görmek istemeyenlerin Türkiye'yi yönetmesi olanaksızdır.
5- AB'nin son Katılım Ortaklığı Belgesi'ni ve hazırlanan Ulusal Programı Türkiye'nin çağdaşlaşması için zorunlu görmeyenler ve bu konuda çaba göstermeyenlerin, destek vermeyenlerin Türkiye'yi yönetmesi olanaksızdır.
6- 30 Ağustos törenlerinde komutanların hukuk dışı, demokrasi dışı, küresel gerçeklikle bağdaşmayan konuşmalarını alkışlayanların ve bu konuşmalardan medet umanların, bu konuşmaların artık fiiliyata dökülmesini isteyenlerin Türkiye'yi yönetmesi olanaksızdır.