kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Ekrana dokunuyor, Elvan'ı itiyordum

Giriş Saati : 04.09.2008 23:37
Güncelleme : 05.09.2008 19:04
- Elvan'ın son yarışını kalabalık bir grupla mı izlediniz Enka'da?
- S.D:
Bir gece önce başladı stres. 21 Ağustos gecesi heyecandan uyuyamadım. Ertesi gün 22 Ağustos'ta 5000 metre koşusu saat dörde yirmi kala başladı. O heyecanı tek başıma, yalnız yaşamak istedim. Başkası beni anlamayabilirdi. Seyrederken konuşuyordum. Ekrana dokunuyordum, Elvan'ı sanki itiyordum. Elimden güç alacağını hissedermiş gibi...
- E.A: Bunu ilk kez duyuyorum ben de.
- S.D: Hep dua ettim. İnsan ne kadar emek verirse o emeğin karşılığını alır. Elvan çok emek veriyor. O emeğin karşılığını alması için dua ettim. Kalbim yerinden çıkıyor gibiydi... -

Siz koşmaya başlamadan içinizden neler söylediniz?
- E.A:
Olimpiyatlara katılmak, bir hayal. Kazanmak, tarih yazmak demek. Bu, her sporcunun hayalidir. Ben de başarmak ve tarih yazmak istiyordum. Yarış yok gibi uyudum o gece. Başarmak için hiçbir şey düşünmemek lazım. Yarıştan bir gün önce MSN'de konuştum Semeneh ile. "Özledim seni," dedim. Ona "Senin için kazanacağım," demedim ama içim öyle diyordu. "Senin için koşuyorum," deseydim çok heyecanlanırdı. Kazanacağımı biliyordu ama "Kazanmazsan önemli değil, sen her zaman başarılı olacaksın," demişti bana.

- Son koşuda bayrak krizi yaşandı. Türk bayrağını göremeyince elinize Etiyopya bayrağı vermek istediler. Almadınız. Neden?
- E.A:
Federasyon genel sekreteri bayrak getirdi ama akreditesi düşmüş, güvenlik görevlileri onu içeri sokmadı. Bu yüzden bayrağı elime alamadım. Herkes kendi ülkesinin bayrağını taşır. Ben Türk oldum yıllar önce ve ay yıldızlı formayla koşuyorum. Madalya kazandıktan sonra sporcunun hayalidir, eline bayrağını alıp 90 bin kişinin önünde sevincini paylaşmak. Bunu 10.000 metrede yaşadım, 5000 metrede yaşayamadım.