kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Doldur–boşalt'' uygulaması

Giriş Saati : 05.09.2008 15:21
Güncelleme : 05.09.2008 18:42
Yeni Haber
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, 8 Eylül günü kara trafiğini rahatlatmak için ''Doldur-Boşalt'' uygulaması başlatacak.

İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, uygulama kapsamında 8 Eylülden itibaren Sirkeci-Harem hattında araç yüklemesi tamamlanan vapurların tarife vakti gelmeden hareket edeceği bildirildi.

Açıklamada, her gün sabah ve akşam saatlerinde yapılması planlanan uygulamayla Sirkeci-Harem hattının yoğunluğunun azaltılmasının hedeflendiği belirtilerek, trafik yoğunluğunun az olduğu öğle saatlerinde de araçların en fazla 20 dakika bekleyeceği kaydedildi.

İDO filosuna yeni eklenen çevreci, manevra kabiliyeti ve taşıma hızı yüksek, hızlı araç tahliyesi yapılabilen ''Suhulet'', ''Sahilbent'', ''Sultanahmet'' ve ''Sadabad'' adlı arabalı vapurların uygulamayla İstanbullulara büyük kolaylık sağlayacağı ifade edilen açıklamada, yeni vapurlarla SirkeciHarem hattında taşınan günlük yolcu sayısının da 4 binden 10 bine yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, yeni uygulama ve 4 araba vapurunun sonuncusu olan Sadabad'ın da filoya katılmasıyla günlük yolcu sayısının 15 bine çıkacağının öngörüldüğü belirtildi.

(AA)